7 utilizari ale capului mai putin obisnuite

cool hats 2195Ati stat vreodata sa tricotati in minte toate utilizarile chestiei rotunde care va apasa pe umeri in mod constant zi de zi, clipa de clipa? Pe mine m-a pocnit asa deodata sa stau sa le caut, deoarece vad ca-n ziua de azi muuuult prea putini isi utilizeaza capul corespunzator, ca “obiect” de angrenat creierul in activitati cerebrale si ‘telectuale. Asa ca, pentru cei care refuza sa-l foloseasca pentru insusi scopul predestinat, am colectionat alte cateva intrebuintari, pentru a nu lasa, totusi, irosita existenta unui cap, fie el orisicat de prost.

Asadar:
 
  1. Ca suport de palarie smechera. Cauta un prieten care are ochelari, pentru ca in general astia sunt mai docti, mai cititi si sunt confundati cu inteligentii, din cauza ochelarilor, pentru ca se presupune ca si-au pierdut buna vedere citind si nu doar pe cutii de cereale si sticle de sampon cat stau pe buda. Dupa ce l-ai gasit, roaga-l sa-ti recomande o palarie/sapca/fes/bereta/cipilica/toca/bandana sau alt accesoriu de sprijinit pe cap, care sa-ti dea macar un aer de om normal, daca nu se poate inteligent. Sa nu te dea de gol ca esti prost.
  2. Ca postament pentru vase uriase (vezi poze din antichitate), sau ghivece, sau masute de cafea, carti sau broaste testoase. Ce te atinge pe tine la sentiment si ce te face util, impreuna cu capul tau. Dar ai grija, ca trebuie sa exersezi foaaarte mult macar statul nemiscat. De recomandat sa meditezi. La nimic. Stiu, e greu. Dar ai un avantaj: oricum tot nimicul este la tine in cap. Fa uz de el si mediteaza la el ne-mis-cat. Intai minute, apoi ore, iar daca ajungi la performante de zile poti chiar sa faci si bani din asta. Si culmea, folosindu-ti capul. In your face, Einstein!
  3. La fotbal: instrument de marcat goluri. Din nou, aici e o ocazie de facut bani frumusei, daca nu chiar de-a dreptul obscen de multi, daca te uiti la mari fotbalisti. Insa aici e mai mult de lucrat. De lucrat la gat destul de mult, la picioare, ca sa-ti propulseze “instrumentul” unde trebuie sa ajunga mingea, plus ca trebuie sa faci si un minim de efort intelectual sa intelegi regulile jocului, ca sa nu dai ca prostu’ autogol.
  4. Umbrela pentru gat. Cateodata te prinde ploaia pe drum. Si n-ai umbrela. Ca asa esti tu prost si nu te-ai gandit. Punct. Nu te-ai gandit sa te uiti pe desteptelefonu’ ala de ti-ai dat toata chenzina pe el. Si ce te-ai face daca ti-ar ploua in gat? Pic-pic-pic… te-ai inecat, bai, prostule! Noroc ca ai cap! Vezi? e bun si asta de ceva.
  5. Umbrar. Cateodata ai nevoie de umbra sa: te uiti la ceas, ca bate soarele prea mult in el, sa nu ti se strice sandvisul pe care l-ai lasat in soare, sa faci o poza pe Instagram cu umbra ta, ca e #cool, chestii d-astea.
  6. Ca sa te dai in tiribombe in parcul de distractii. Daca nu te-a inzestrat mama natura nici macar cu o inaltime de om normal, atunci e posibil ca inaltimea capului tau adaugata la cea a restului corpului sa fie tocmai ce lipsea ca sa-ti dea astia voie in tiribombe, ca stii ca au limita de 1,2 – 1,3m. Mare noroc ca ai cap, deci, vezi?
  7. La numaratoare. Stii ca statu’ calculeaza taxe si venituri si toate cele pe cap de locuitor. Pai daca nu ai avea cap, astia te-ar sarit tot timpul si n-ai mai exista in analele statului. Dar aici, vezi tu, e cu du-te vino, ca poate sa fie un atuu atunci cand esti sarit la taxe. Dar daca e sa-ti vina pensia… nu mai e asa amuzant, ca atunci chiar ca muncesti ca prostu’ toata viata.
Momentan doar pe acestea le-am gasit, insa sunt binevenite si sugestiile voastre pe adresa redactiei, sau chiar in comment, iar daca aveti prieteni care au nevoie de lista asta, dati print si lasati-o frumusel, anonim pe birou, in cutia postala sau sub stergatorul de parbriz al masinii. S-auzim numai de lucruri “cu cap”!
This entry was posted in EDITORIAL and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>