Alegerea corecta a fondului de ten

alegerea corecta a fondului de tenUna din cele mai intalnite greseli in ceea ce priveste machiajul, se refera la alegerea incorecta a fondului de ten, ce are drept consecinta un aspect artificial al machiajului.

Cele 3 criterii de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem fondul de ten sunt tipul de ten, nuanta tenului si problemele specifice ale tenului.

• Stabiliteste ce tip de ten ai: normal, mixt, gras sau uscat. Tenurile mixt si gras au nevoie de o textura oil-free, matifianta. Tenul uscat are nevoie de o textura fluida emolienta, care sa-l mentina hidratat pe parcursul zilei.

• Pigmentul potrivit se stabileste numai in lumina naturala si nu in lumina artificiala din parfumerii. Nuanta se stabileste aplicand o picatura de fond de ten pe gat, nu pe podul palmei sau pe fata, iar aceasta nu trebuie sa aiba un subton (roz, galben sau gri) diferit de cel nativ.

• Daca ai un ten cu probleme speciale, alege produse cu formule dezvoltate pentru problema cu care te confrunti. Pentru tenul predispus la comedoane, folositi un fond de ten dermatocosmetic si non-comedogenic. Tenul matur, cu riduri are nevoie de o formula ce ofera lifting si hidratare.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Alegerea corecta a fondului de ten

  1. Rox says:

    o completare, dacă mi se permite, având cunoștințe în domeniu: de asemenea, pentru tenul matur nu se recomandă fondul de ten sidefat. Acesta scoate ridurile în evidență. De asemenea, fondul de ten este pentru ten, nu pentru zona ochilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>