ALTERNOPEDIA un nou proiect inspirat de IDEO IDEIS

logo_alternopediaDin 14 octombrie 2013 Asociatia TETA lanseaza Alternopedia – ateliere inspirate de teatru. Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educatie alternativa prin teatru din Romania, continua povestea, de aceasta data in Bucuresti.  

Atelierele Alternopedia duc mai departe experienta inceputa in urma cu opt ani la Alexandria, in cadrul Festivalului National de Teatru Tanar IDEO IDEIS. Alternopedia este un program de explorare personala, care se intampla saptamana de saptamana in Bucuresti.

Teatrul nu e doar pentru scena, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele ii aduc pe participanti mai aproape de ei insisi si de potentialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale si intalniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la aceasta experienta sa devina mai dezinhibati si mai increzatori in propriile forte.

„Un tip de prejudecata ne indeamna sa rupem artistii de oamenii ”normali” si sa facem din arta ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atat de utile pentru dezvoltarea fiecaruia, incat cred ca ar trebui folosite nu doar intr-un proiect ca Alternopedia, ci la scara larga, in orice institutie de invatamant.” (Marius MANOLE, sustinator Alternopedia)

Ca structura, Alternopedia inseamna 2, 4, 6 sau 8 luni de recreatie inspirata de teatru, organizata in 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoastere, lucru in echipa, improvizatie si interpretare). Fiecare modul are 7 saptamani si include 8 intalniri : 7 ateliere  de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, a cate 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Branduse, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae si Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrima & stage combat cu Florin Kievorkian, muzica & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). In plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia sa intre in dialog cu unul dintre sustinatorii proiectului, in cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

Sa fii Alternoped inseamna sa vrei mai mult de la tine, sa crezi ca poti sa mergi altfel: impotriva curentului, impotriva cliseelor, impotriva plictiselii.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.alternopedia.ro, www.facebook.com/alternopedia sau sa contactati Andreea Bortun, andreea [at] alternopedia.ro.

This entry was posted in MERGETI ACOLO, NE PLACE, RECOMANDAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>