Balaceala eficienta

aquagymDeclar satisfacuta ca Aqua Gym este poate una dintre cele mai tari inventii in materie de sport. Si pentru ca majoritatea celor carora le spun acest lucru ma privesc suspect (da, si eu am crezut pana acum un an ca e o treaba de gravidute, batranei sau indivizi in etapa de recuparare fizica) permiteti-mi sa va explic mai pe larg notiunea, pentru ca situatia nu sta deloc asa.

Aqua Gym sau aquafit inseamna aerobic in apa (piscina) si este un sport complex, care lucreaza absolut toate grupele musculare. Avantajele clare  sunt ca daca pe de o parte iti soliciti mult mai putin coloana, articulatiile si tendoanele sunt complet protejate (forta gravitationala este mai mica in apa decat pe uscat), in acelasi timp, daca executi exercitiile corect, apa va opune suficienta rezistenta cat sa lucrezi eficient fiecare muschiulet de a carui existenta nu iti mai amintesti de mult. Sportul asta „provoaca” tonifiere instant, te binedispune si energizeaza.

Aqua Gym-ul poate fi practicat atat de femei cat si de barbati (am intalnit cativa la cursurile la care am fost), indiferent varsta sau daca stiu sau nu sa inoate (se practica in bazine unde apa iti ajunge cel mult pana la nivelul umerilor). Si da, este recomandat in mod deosebit gravidelor si persoanelor cu afectiuni fizice dar asta nu inseamna ca e pus monopol pe el.

Pentru mine Aqua Gym-ul este o terapie completa: de la placerea de a ma balaci in apa, la exercitiile pe care le gasesc mult mai eficiente si care par a-si produce efectele mult mai rapid decat cele obisnuite. Nu stiu daca acest sport va va ajuta sa slabiti mai rapid sau sa obtineti silueta perfecta (sunt atat de multi factori de luat in considerare !) dar cu singuranta va va ajuta sa va imbunatatiti starea generala (trup, minte si suflet).

Singurul lucru care ma plictiseste teribil, dar vine la pachet, este uscarea parului dupa sedinta. Va place sau nu, Aqua Gym-ul inseamna ca te scufunzi in piscina cel putin odata pe saptamana, adica  va veti completa trusa de urgenta cu un foehn (salile nu prea au unele puternice), creme si uleiuri hidratante, tratamente suplimentare pentru par (casca nu mi s-a parut niciodata o solutie decenta).

Spre fericirea mea, si in curand sper si a voastra, in ultima vreme au aparut tot mai multe locuri in Bucuresti unde se poate practica Aqua Gym. Asta inseamna ca avem de unde alege locul cel mai la indemana, preturile au scazut si orarul unor asemenea cursuri este mult mai diversificat.

Eu merg momentan la World Class Center (doar cele de la Dudesti, Marriott si Radisson au asa ceva) dar am mai descoperit cateva pe care vreau sa le vizitez ca sa pot alege in cunostinta de cauza. Stiu ca sunt si in tara dar poate ma ajutati voi cu niste sugestii.

In Bucuresti stiu de urmatoarele centre unde se practica Aqua Gym:

Kabanoki SPA

WorldClass (din cate am vazut mai au doar la In City. am fost la ei ceva timp si e decent, pacat ca poti intra doar cu abonament iar acesta, intre noi fie vorba, nu e la indemana tuturor)

Alexandreea Club Fitness & Spa (trebuie trimis mail sau dat telefon pentru mai multe detalii)

World Champions Club (recomand sa sunati inainte ca sa nu aveti surprize. asta iarna erau in renovari si se mutasera la Kabanoki)

Berry Fitness

168sport (proaspeti pe piata, in complexulAsmita Gardens. pe site nu zic nimic dar pe flyere se lauda cu aqua gym. nu mi-au raspuns nici la mail si nici la telefon asa ca ma duc zilele astea navala peste ei ca sa vad ce si cum)

Body Exprim

 

This entry was posted in INGRIJIRE, MINTE, NE PLACE, RECOMANDAM, SUFLET, TRUP and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>