Blush (1) – Texturi si nuante

Blush 1 - blush cremaBlush-ul este produsul de machiaj care nu ar trebui sa lipseasca din kit-ul de make-up deoarece o simpla aplicare ofera un efect imediat de intinerire, tonus si lifting. O tusa de blush la finalul unei zile grele sterge urmele de oboseala de pe fata si improspateaza look-ul.

Metoda de aplicare a blush-ului este conditionata de textura sa si trebuie sa aveti in vedere acest aspect atunci cand mergeti la cumparaturi. Aveti de ales intre o textura cremoasa si una compacta.

Blush-ul in textura cremoasa se aplica peste fondul de ten si se fixeaza ulterior cu pudra pulbere, obtinand un efect foarte natural si usor difuzat pe pometi. Acest blush este recomandat pentru un ten uscat deoarece are o textura hidratanta.

Blush-ul in textura compacta sau pulbere se aplica peste fondul de ten care a fost fixat in prealabil cu pudra pulbere translucida.

In ceea ce priveste nuanta blush-ului, aceasta este conditionata de nuanta si intensitatea rujului. De aceea, intotdeauna aplicati blush-ul numai dupa ce ati aplicat rujul. In plus, trebuie sa tineti cont si de culoarea tenului.
Daca aveti tenul palid, foarte deschis, cu pigment roz, cel mai indicat este blush-ul in tonuri de roz sau piersica. Evitati blush-urile maro mat.

Blush 1 - blush pudraDaca aveti un ten masliniu sau cu pigment cald, galben, recomandarea mea este sa folositi tonuri de blush tot in nuanate calde de bej sau maro.

Nu uitasi ca si blush-ul trebuie sa fie in trusa de retus, alaturi de pudra compacta si rujul de buze, mai ales daca veti fi la un eveniment unde veti socializa intens.

Surse foto: Illamasqua

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>