Cea mai veche cafenea din Bucuresti isi improspateaza meniul

CaprettaIncepand cu luna noiembrie, cea mai veche cafenea din Bucuresti isi reimprospateaza meniul cu aromele anotimpului rece: preparate mai indraznete, texturi mai bogate, create in aceeasi nota distinctiva care l-a consacrat pe Bucatarul-Sef, Viorel Neacsu. Dezvaluirea noului meniu vine la doi ani de la deschiderea restaurantului Vecchio 1812 in cladirea Cafenelei Vechi.

Meniul Cafenelei Vechi, de inspiratie mediteraneana, ofera iubitorilor de fine dining feluri de mancare cu totul noi, pastrand in acelasi timp cateva dintre preferatele clientilor fideli. Printre recomadarile Bucatarului-Sef se numara Capretta – branza de capra la gratar cu capsune si reductie de otet balsamic, Ravioli cu carne de crab si Friptura T-bone cu salsa de ardei copt.

Prezenta la lansarea noului meniu, am beneficiat de o degustare in premiera a acestuia. Printre preferatele mele se  numara Capretta, cotletele de berbecut cu piure cu trufe, somonul file (are un sos secret cum nu ati mai gustat niciodata, va garantez) iar pe lista de “to try” si-au facut loc deja supa crema de branza si Omonieri, un desert unic.

Cafeneaua Veche, aflata pe strada Covaci Nr. 16 din Centrul Vechi, a fost atestata documentar in anul 1812 si este cea mai veche cafenea bucuresteana care functioneaza pana in prezent. In lunga ei istorie, la mesele sale au stat figuri de seama din high life-ul romanesc al secolelor trecute, precum Mihai Eminescu, in vremea in care facea parte din redactia ziarului „Timpul”. Cladirea, declarata monument istoric, gazduieste incepand cu anul 2011 restaurantul Vecchio 1812, iar din anul 2012, Cafeneaua Veche readusa la viata odata cu aniversarea sa de 200 de ani. Campania de relansare a Cafenelei Vechi a fost distinsa cu Aur in cadrul editiei din acest an a celui mai important festival european de PR, Sabre Awards.

La numai 33 de ani, Viorel Neacsu are deja in spate o experienta bogata pe care o datoreaza nu doar anilor in care a lucrat ca bucatar profesionist, cat mai ales pasiunii pentru arta culinara, urmata inca din copilarie, si calatoriilor in care a experimentat nenumaratele arome ale bucatariilor lumii. Inca de la redeschiderea din 2011, a pornit ca Bucatar-Sef al restaurantului, adunand in jurul sau o echipa tanara si talentata, mereu in cautarea unor modalitati de a-si surprinde oaspetii prin nota personala adaugata fiecarui preparat. De-a lungul timpului, Viorel Neacsu a fost mai mult decat liderul echipei de bucatari si s-a implicat in toate aspectele dezvoltarii restaurantului, devenit unul dintre cele mai apreciate din Centrul Vechi. Incepand cu aceasta toamna, un nou Bucatar-Sef s-a alaturat Cafenelei Vechi, Augustin Paraschiv, cel de la care Viorel Neacsu a invatat secretele meseriei de bucatar profesionist.

Ti-a placut? Da mai departe!

    Pe aceeasi tema

    • Nu exista posturi similare

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>