Ciocolata…altfel

Laura - GastronomistNe place ciocolata. O iubim. Aproape ca nu putem trai fara ea. De fiecare daca cand mergem la supermarket, ne oprim in fata raionului de ciocolata si alegem aproape cu ochii inchisi si cufundate in visare sortimentul preferat, gandindu-ne la momentul delicious in care il vom savura.

Chiar si atunci cand tinem diete, ciocolata este cheat-ul preferat. Cele 4 cubulete de ciocolata neagra si sanatoasa se transforma adesea in 8 sau 12 de ciocolata cu lapte si plina cu crema de vanilie, rom sau fructe.

Pentru zilele in care ne “permitem” un desert amplu cu multe calorii dar plin de fericire, va propun doua retete delicioase si rapide.

Ciocolata calda cu marshmallows

Ai nevoie de:

-          Lapte 200 ml

-          Ciocolata cu lapte 50 gr

-          Marshmallows dupa plac

-          Sirop de ciocolata

Fierbi laptele si pui in el cuburile de ciocolata, care se vor topi incetisor transformand licoarea alba intr-o crema. Intr-o cana sau un pahar rezistent termic, torni sirop de ciocolata. Apoi torni amestecul cu lapte si asezonezi cu un munte de marshmallows!

Moleux au chocolat

Ai nevoie de:

-          3 oua

-          3 linguri de zahar

-          3 linguri de faina

-          400 gr ciocolata cu lapte

-          Un pachet de unt

-          8 forme de briose

Bati albusurile spuma, adaugi galbenusurile, zaharul si faina amestecad continuu. Intr-o cratita topesti pachetul de unt si adaugi cele 400 de grame de ciocolata si amesteci pana cand se transforma in ciocolata topita fierbinte. Torni incet peste compozitia initiala, batand usor cu telul pentru incorporare. Torni in formele unse cu unt si dai la cuptor aprox. 10 min (230 grade). Sunt gata atunci cand crusta incepe sa crape. Se servesc fierbinti!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>