CONTURAREA TRASATURILOR (I)

conturarea trasaturilor(I)Conturarea trasaturilor este un pas important in machiaj, in special daca vorbim despre un machiaj de seara. Atunci cand uniformizam perfect fata cu fond de ten, lucru absolut necesar pentru un machiaj impecabil, trasaturile se aplatizeaza. De aceea, trebuie sa redefinim volumul fetei, recreand umbrele care se formeaza in mod natural. Cum facem acest lucru? Prin structurarea trasaturilor.

Probabil s-a intamplat sa admirati frumusetea, aparent naturala, a vedetelor de la Hollywood. Kim Kardashian este cunoscuta pentru trasaturile sale perfect conturate. Dar daca invatati sa stapaniti bine tehnicile de structurare, machiajul va fi pus atat de frumos in evidenta, incat veti obtine inclusiv un efect de Photoshop, prin ajustarea discreta a defectelor si evidentierea calitatilor.

Este important sa stiti cu ce produse de make-up conturati, ce accesorii de make-up folosim pentru aplicarea lor, care sunt zonele fetele care trebuiesc conturate si cand se impune un astfel de machiaj.

In continuare, voi dezvolta metodele de structurare a tenului.

Ce produse de make-up folosim pentru conturare?

Pentru a obtine efectul de ten conturat, aveti la dispozitie o varietate de produse de make-up pe care le puteti folosi.  Pentru un efect cat mai natural al umbrelor, alegeti un corector sau un fond de ten mai închis la culoare faţă de nuanta fondului de ten aplicat pe faţă. Pentru efectul de highlight alegeti un fond de ten sau corector mai deschis la culoare faţă de nuanţa fondului de ten. Aceasta este tehnica pe care o recomand în cazul texturilor fluide sau cremoase.

Daca preferati texturile compacte, atunci alegeti un blush in nuante de bej-maro, în textură mată. Efectul obtinut nu este la fel de natural, de aceea recomand tehnica folosirii texturilor fluide.

Ce accesorii de make-up folosim pentru conturare?

Pentru ca o sa mergem pe conturarea cu ajutorul texturilor fuide, cele mai potrivite accesorii pentru aplicarea conturului sunt fie pensula de fond de ten sau bureţelul pentru fond de ten.

Este esential ca machiajul sa fie realizat intr-o sursa de lumina naturala in cazul unui machiaj discret de zi, respectiv artificiala in cazul unui machiaj de ocazie.

Saptamana viitoare, voi continua cu recomandari despre zonele fetei care trebuiesc conturate pentru a ascunde micile defecte si momentele in care se impune un astfel de contur.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>