Cum aplicam eyeliner-ul?

 Eyeliner Eyeliner-ul este unul dintre cele mai vechi accesorii de make-up. Il gasim inca din Antichitate, unde Cleopatra sau Nefertiti cele mai mari fane ale tusului de ochi, afisand machiaje spectaculoase.

Eyeliner-ul este un produs de make-up care ne poate scoate din multe incurcaturi daca este aplicat corect. Acesta ofera privirii un aer misterios, iar asortat la o pereche de buze rosii rezultatul este un machiaj foarte feminin, incredibil de seducator.

Pe de alta parte, buclucasa liniuta da batai de cap multor femei, dar cu putin exercitiu, veti capata indemanare. Iata in continuare cateva sfaturi pentru obtinerea liniei perfecte.

In primul rand, pentru a va asigura ca eyeliner-ul nu o sa curga, nu o sa se dizolve sau sa se transfere, acesta trebuie fixat foarte bine. Cum? Aplicati fondul de ten si pe pleoapele mobile, iar apoi fixati bine cu o pudra pulbere translucida. Peste acesta baza se aplica un primer special pentru pleoape si abia apoi puteti incepe sa va jucati cu eyeliner-ul. 

Pentru a fixa foarte bine eyeliner-ul, mai puteti  aplica peste acesta o pelicula de SEALER, un lichid transparent care il va transforma intr-o textura waterproof. Daca nici aceasta metoda nu va multumeste, mai am un as in maneca – eyeliner-ul waterproof. Pentru indepartarea sa veti avea nevoie de un demachiant special, bifazic. Atentie insa, nu recomand folosirea cotidiana a produselor waterproof!

cum aplicam eyeliner Tehnici de aplicare

Intotdeauna aplicati eyeliner-ul la final, dupa ce machiajul ochilor este gata, chiar si peste genele false, dar intotdeauna inainte de a aplica mascara.

Cu ce aplicam eyeliner-ul? Cu o pensula tonica si suficient de subtire, astfel incat sa obtineti precizia dorita. Se aplica din exterior spre interior, cu pensula culcata, astfel incat punctul de sprijin sa nu fie in varful pensulei. Trasati linia ascendent, mai groasa sper exterior si mai subtire catre unghiul intern al ochiului.

In ceea ce priveste tehnica de aplicare,cel mai important lucru este ca mana sa fie relaxata.  Recomandarea mea este sa nu lasati cotul in aer, ci sa-l sprijiniti, astfel incat mana sa se poata misca liber.

Daca nu ai o “mana precisa”, foloseste intai un creion khol negru pentru a trasa conturul, iar apoi aplica eyeliner-ul peste. Din cauza texturii sale grase, trebuie sa fixati creionul cu un fard negru pentru a nu migra pe sub eyeliner.

Una dintre cele mai mari si mai frecvente greseli care se fac in machiajul cu eyeliner, este sa intindeti pielea din jurul ochilor! Mai mult ca sigur veti obtine tuse asimetrice si o linie dantelata. Aplicarea corecta a eyeliner-ului se face uitandu-va intr-o oglinda situata frontal.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>