Nodul … de la gat

cum faci nod la cravataTrebuie sa recunosc , am simtit tot timpul ca viata mea nu e completa pentru ca habar nu am sa fac un nod la cravata. Ceea ce e destul de ciudat pentru ca vorbesc aici de un accesoriu, nu exclusiv dar destul de, masculin, cat sa nu intre in aria preocuparilor mele de femeie. O  fi ceva in gena noastra, care ne  face responsabile moral cu impletirea unui nod la gatul barbatilor :) … cine stie ?!

Una peste alta, am observat ca si reprezentantii sexului masculin au uneori dileme in privinta nodului de la cravata: cum se face? e de mai multe feluri? cine il face? de ce sa port cravata?! Deci nu e o treaba care debusoleaza doar femeile. Important de retinut este ca de la un anumit moment (sau in anumite momente) orice barbat trebuie sa se imprieteneasca cu nodul de la cravata si atunci lucrurile stau cam asa:

 1. Barbatul stie sa faca nodul de la cravata. E traditie transmisa cu mandrie in familie din tata in fiu (situatia ideala).
 2. Barbatul habar nu are cum sa faca nod la cravata dar stie femeia (s-a scos!). Stie fata tot ce trebuie, sa fie baiatul fericit la casa lui, sau pur si simplu poarta si ea cravata.
 3. El nu stie, ea nu stie, dar candva, mama sau tata sau vanzatoarea le-a facut nodul la cravata si acum nu trebuie decat sa manuiasca gratios latul format ca sa nu se desfaca niciodata
 4. Barbatul sau femeia dau un search pe Google si invata cum se face nodul de la cravata:

4.1.  descopera uimiti ca este un subiect extrem de des abordat deci este ori o dilema galactica, ori ceva ce stiu toti, mai putin ei. (domeniul nodlacravata.ro este chiar populat, ce-i drept de un site are face SEO SPAM).

4.2.  au de ales intre ilustratii pas cu pas,  fotografii pas cu pas, ba chiar video tutoriale serioase despre cum se face un nod la cravata

4.3.  tot aici descopera cu stupoare ca exista nenumarate tipuri de noduri de cravata: nodul simplu, dublu, Windsor,Jumatate Windsor, mic, incrucisat (marinaresc  nu exista)

 1. Barbatul isi instaleaza pe telefon o aplicatie special conceputa pentru acest subiect (in acest moment nu inteleg de ce nu se vand direct innodate !)

Poate ca nu imi doresc cu adevarat sa invat cum sa fac un nod la cravata din moment ce m-am regasit in cam toate aceste situatii (mai putin a doua!) si tot nu stiu sa fac unul. Preventiv, am creat un board intreg pe contul nostru de Pinterest ca sa stiu de unde ma inspir la nevoie.

La voi cum stau lucrurile? Aveti vreun nod preferat?

 

sursa foto

 

This entry was posted in INGRIJIRE, RECOMANDAM, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nodul … de la gat

 1. KorinaMS says:

  ar fi minunat daca s-ar vinde cu nod, direct. insa acesta depinde foarte mult de tipul evenimentului la care mergi

  multumiiiim pentru articol si pentru link-uri. ai salvat vieti :))

 2. Andreea says:

  revenim cu tips-uri despre papioane? vad ca au revenit in forta

 3. Bogdana says:

  Da, papioane neaparat!

 4. Pingback: anul acesta….30rocks! | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>