De unde cumparam?

Sa faci cumparaturi in tara noastra este tricky. Pentru ca desi avem un nivel de trai mult mai coborat decat in alte tari surori din spatiul european, avem parte de preturi mult mai mari. Nu peste tot, evident, insa sunt zone in care se simte puternic acest lucru. Una din ele e la imbracaminte/incaltaminte.

In cazul in care va auziti cunoscutii ca s-au dus la Parndorf sa faca cumparaturi nu va mirati prea tare. Si nici nu va grabiti sa ii catalogati drept snobi. Pur si simplu, preturile din Parndorf iau la ras orice magazin de brand din Ro. Si orice asa zis “outlet” romanesc.

Trecand dincolo de zona preturilor reduse, mai spun doar ca acelasi item Zara, il iei din Spania cu aproximativ 25% mai ieftin decat in Romania. Poate cei de la Zara Romania au alt curs de schimb. Unul de vreo 6,5 lei pe euro. Poate.

UGG

Si mai interesant este pe nisa brandurilor de “lux”. Unde nesimtirea comerciantilor nu are limite. Pe sistemul “daca prostul isi permite sa dea 100 de euro, de ce sa nu dea 200 de euro”.

Uite asa, ajungem la clasicele cizme UGG, esentiale pentru garderoba oricarei fashioniste care se respecta. Ce sa vezi? La noi, cizmele UGG se vand la o “nimica toata”: 1400 RON varianta de baza, tall. Cat costa oare aceleasi cizme pe site-ul Victoria’s Secret? 195 de dolari. La care mai adaugam 42 de dolari (atat cat e taxa de transport). Si la intrarea in tara, mai punem 3% taxe vamale pentru articolele din piele venite dintr-o tara din afara Uniunii Europene si 24% TVA. Sa calculam: 237 de dolari cu toate taxele incluse: 303 dolari. Inmultiti cu 3,26 (cursul leu dolar): 986 RON. Cumparate legal, frumos, cu acte, si livrate in maxim zece zile (uneori si mai repede).

Ce este pana la 1400 este tupeul lor si prostia noastra.

Sursa foto

 

 

 

This entry was posted in NE PLACE, RECOMANDAM and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to De unde cumparam?

 1. Parndorful nu e de fite sau snobi. e doar locul de unde iti poti lua toale mango cu 2 euro si lenjerie Triumph cu 3 :p. si e oricum plin de romani, cumparatori si vanzatori :)

 2. dojo says:

  Pe banii mei eu decid ce si cum, nu altii. Asa ca pot sa spuna ca-s snoaba :D

  Am fost in State 3 ani la rand, asa ca am venit cu papornitele pline de haine. Vanam sezoanele de reduceri si luam haine la 10-30 de dolari. Blugi care la Guess in Timisoara sunt 550 de lei, m-au costat in New York 50 de dolari.

  Acum ca-s cu garderoba destul de OK (drept e ca nu-s chiar ‘fashionista’, deci iau ce-mi trebuie), nu prea mai am de cumparat masiv. Dar Viena e la 6 ore distanta si merita efortul. :D

  • Bogdana says:

   Dojo, sa stii ca mereu v-am invidiat apropierea geografica de Viena :) altfel, am o groaza aproape de patologic de “minunatul” traseu Bucuresti – Arad… imi piere orice elan de shopping numai cand ma gandesc la drum…

 3. Andreea says:

  cand am fost prima data in SUA nu intelegeam de ce colegii mei de drum avea cate o valiza mare goala cu ei. dupa primul tur in magazine i-am inteles. in cel mai rau caz gasesti pretul din Europa dar in $.

  dar ce-i drept…Viena e mai aproape. fir-ar sa fie, si la Budapesta au reduceri faine, ca sa nu mai vorbesc de bulgari (aici trebuie sa stiti sa vanati magazinele mici, indeosebi cele cu produse din piele).

  • Bogdana says:

   heheheeee, dupa primul meu drum in State mi-am invatat si eu lectia :) ca sa nu mai zic ca la Londra am plecat cu hainele de pe mine si cu doua valize goale bagate una in alta :)

 4. MissBodescu says:

  In state de 2 ori am fost, la plecare max 15 kg, la intoarcere 50. Singurele dati din viata mea cand am carat propria greutate dupa mine :))
  Pentru ca distanta imi permite, la Parndorf ajung cam de 2 ori pe an. atunci fac plinul si in rest nu prea imi cumpar, decat f rar… De pe online de la noi n-am luat niciodata haine. Maxim lenjerie.

 5. Maya Secret says:

  La noi preturile la reduceri sunt mai mari decat cele din afara. Spre exemplu in Berska, Stradivarius & Co la noi cand incep reducerile nu se mai gasesc marimi, iar preturile sunt reduse si nu prea. In Spania gasesti toate rochiile din colectia veche la doar 6 euro, 3-4 euro tricourile, papuci de la 10 euro si exista toate marimile. Sa nu mai vorbesc despre magazinele gen Primark care au preturi imbatabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>