Declaratie de iubire

poza andreea stan blogNumele lui este Nicolai. Bogdan Nicolai.

Oficial, este director de programe la MTV Romania si realizatorul matinalului Alarma de la ProFM, alaturi de Gicu “Gojira” Andreescu. A publicat trei volume de poezie, cateva nuvele si povestiri in reviste literare si numeroase articole de opinie in The ONE si ProMotor, dar si texte umoristice pentru TimesNewRoman.ro si AudVoci.ro, a fost scenarist, regizor sau producator pentru filme si seriale de televiziune, este pasionat de fotografie alb-negru iar in timpul liber prezinta evenimente si scrie pe bogdannicolai.net.

Neoficial, l-am invitat pe “matinalul” Bogdan sa isi dea cu subsemnatul pe 30rocks cand ii permite programul incarcat si  il indeamna inspiratia, pentru ca are de obicei viziuni demne de impartasit despre viata si multiplele sale aspecte. Pentru inceput i-am propus sa ne spuna cate ceva despre el:

Un buton. Ii zice “calea”. Nimic mai sugestiv, mai potrivit. Il ridic, un bec rosu se aprinde si stiu ca-s de fapt mii de reflectoare toate spre mine atintite.

Ma simt de parca cineva mi-ar fi dat un bilet de troleibuz si un creion si mi-ar fi spus: “Scrie! Scrie pe el cel mai frumos catren din cate au fost vreodata scrise. O singura sansa! Doua versuri pe fata si doua pe verso, n-ai doua fete si nici doua versouri, iti spun, iti spun ca sa stii care-s regulile!”

 

E atat de… ACUM! E emotie pura. E live si da dependenta. Un microfon aici si doua boxe acolo, e tot ce e intre tine si cei care te asculta, te iubesc, te ignora, te judeca si te dispretuiesc, te simt cand minti ca niste anchetatori batrani. Si te iubesc din nou.

 

Am renuntat de cateva ori la radio. Pentru perioade scurte sau foarte scurte. Niciodata din voia mea. Am pornit spre casa in hainele de lupta si cu medalia de erou invins in piept. Dar m-am intors de fiecare data. Radioul ma urmareste de ani buni, iar eu, bolnav de Stockholm, ma las mereu rapit si nu-mi place gandul c-as putea fi eliberat.

 

Vrei sa faci asta? Trebuie sa-i respingi cu dexteritate, sa-i trimiti direct in zid pe cei care n-au dovedit nimic si-ncearca zilnic sa ti-o dea la bot, pe jurnalistii fara Jurnalism, pe cei care cred ca daca e radio e asa, dupa ureche. Cand tot ce ai e al tau, ei nu te pot atinge.

 

In schimb, cei care te asculta (ca ascultatori) trebuie sa-ti fie prieteni, frati romani. Ma intalnesc cu ei pe strada, pe facebook, in cluburi sau hoteluri, la evenimente. Imi spun c-au ras la ce-am zis eu si ca li s-a intamplat si lor ce-am povestit si nu-i bucurie mai mare. Iti vine sa-i pupi, sa-i iei in brate pentru ca sunt ai tai si esti al lor. Nu stiu cat de multi sunt, dar stiu ca sunt din ce in ce mai multi. Doar pentru ei, mereu atat de liber cat pot fi, Nicolai Bogdan.

This entry was posted in GUEST POSTS and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Declaratie de iubire

  1. Pingback: Declaratie de iubire | Nicolai MC ProFM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>