Demachierea corecta in functie de tipul de ten

Demachierea corecta in functie de tenUn machiaj reusit presupune cateva etape de ingrijire premergatoare, iar  demachierea corecta este una din aceste etape. Atunci cand ne demachiem, trebuie sa tinem cont de specificul tenului nostru.

  • Ten normal: folositi crema sau lapte demachiant, urmat de o lotiune tonica. Aplicati o crema hidratanta cu factor de protectie solara, care va servi si ca baza de machiaj.
  • Ten gras: folositi apa demachianta pentru indepartarea machiajului, urmata de o lotiune tonica astringenta care sa diminueze porii si sa degreseze tenul in profunzine.  Aplicati o crema apoasa matifianta care hidrateaza tenul, dar, in acelasi timp,  tine sebumul sub control.
  • Ten uscat:  folositi crema sau laptele demachiant, urmat de lotiunea tonica fara alcool sau apa termala. Aplicati o crema emolienta pentru ten sensibil.
  • Ten mixt: folositi lapte demachiant si apoi tonifiati cu o lotiune pe baza de plante (tei, nalba, musetel). Aplicati o crema hidratanta pentru ten mixt care va matifia zona T si va hidrata restul fetei.

Indiferent de tipul de ten pe care il aveti, nu il agresati prin stergeri dure cu prosopul, ci indepartati picaturile de apa prin tapotare.

Sursa foto

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>