Secretul pentru o detoxifiere completa

nomasvelloE primavara si nu mai e mult pana la sosirea verii, anotimpul insorit cand scoatem la defilare rochii si fustite scurte, ne bucuram de mare si plaja. Organismul nostru simte asadar nevoia de detoxifiere si mai departe de cure special dedicate, avem la dispozitie o serie de proceduri care ne pot ajuta in acest demers. Despre una dintre cele mai eficiente ne povesteste astazi specialistul Nomasvello.

Drenajul limfatic* - o procedura medicala si cosmetica de accelerare a microcirculatiei si de eliminare a toxinelor si a lichidelor interstitiale acumulate in exces in tesuturi. Specialistii in modelare corporala promit ca, in combinatie cu o dieta adecvata si electrostimulare, drenajul limfatic elimina celulita si ajuta semnificativ la scaderea in greutate.

Cum functioneaza drenajul limfatic?

Drenajul limfatic se realizeaza fie manual, prin masaj clasic, fie prin sedinte de drenaj cu ajutorul unui aparat special. Practic, presiunile usoare exercitate la nivelul pielii actioneaza asupra tesuturilor si sistemului limfatic, eliminand lichidul care stagneaza si care umfla organismul incetul cu incetul.

Sedentarismul, un regim alimentar neadecvat, bazat pe grasimi saturate si stilul de viata haotic determina acumularea toxinelor si deseurilor in organism, fiind transportate catre celule in loc sa fie eliminate. Aici intervine drenajul, care stimuleaza detoxifierea si drenarea limfei din tesuturi.

Aparatul de drenaj limfatic accelereaza circulatia venoasa si limfatica, mentine in general o stare buna de functionare a aparatului circulator in ansamblul lui, reprezinta un remediu si ajuta la eliminarea edemelor rezultate in urma operatiilor, detoxifica organismul, previne aparitia vericelor, a tromboflebitei, ajuta la combaterea obezitatii si la tratarea limfedemelor.

Beneficiile drenajului limfatic

Pe termen lung, drenajul limfatic aduce numai beneficii organismului. Combate efectele sedentarismului, ale lipsei de exercitiu fizic, elimina celulita si lichidul din tesuturi. Persoanele care nu sunt prietene cu sportul trebuie sa combine drenajul limfatic cu electrostimularea. Electrostimularea accelereaza circulatia sangvina si periferica, mareste rata metabolismului si nivelul de absorbtie a pielii, reducand toate aspectele neplacute legate de drenajul deficitar al limfei.

In paralel cu aceste tratamente. In combinatie cu exercitiile fizice de intretinere, drenajul limfatic da rezultate spectaculoase atat la nivel fizic, cat si psihic, prin starea de bine pe care pacientii o au la sfarsitul fiecarei sedinte.

Puteti efectua tratamente anticelulitice cu ajutorul aparatului LED Esthetic. Tratamentul are un efect vasodilatator și tonifica în straturile cele mai profunde ale pielii.

De asemenea, o alimentație sanatoasa si sportul influenteaza rezultatele tratamentului!

 

*Ce este sistemul limfatic?

 Sistemul limfatic face parte din aparatul circulator si este format dintr-o retea de vase limfatice si capilare care transporta un lichid ce poarta numele de limfa.

Sistemul limfatic nu este un circuit inchis, el transporta si filtreaza circa 20 de litri de sange pe zi, recicland practic plasma din sange. Dintr-o medie de 20 de litri de sange filtrat zilnic, aproximativ 17 se reintorc in vasele de sange iar restul de trei litri sunt transportati de sistemul limfatic pentru ca ulterior sa se reintoarca tot in sange.

Limfa se formeaza in momentul in care lichidul interstitial rezultat din sange patrunde in vasele limfatice. Interesant este faptul ca limfa nu este transportata de-a lungul sistemului limfatic de inima, ci de presiunea asupra vaselor limfatice exercitate de miscarile corpului, mai exact prin contractiile musculare. In momentul in care lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie, drenajul limfatic intervine si rezolva problemele. 

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>