Dischetele demachiante

Dischete demachianteCred ca ati auzit deja de nenumarate ori de importanta celor 3 pasi de ingrijire a tenului: demachiere, tonifiere si hidratare. De multe ori, se acorda o importanta mai mare hidratarii, iar demachierea si tonifierea raman intr-un con de umbra, sarindu-se uneori peste acesti pasi.

Insa demachierea corecta aduce beneficii vizibile tenului. Dincolo de alegerea produselor adecvate tipului vostru de ten, conteaza foarte multi si gesturile de masare, precum si calitatea dischetelor demachiante folosite.

Gesturile de masare asigura curatarea in profunzime a tenului, precum si prevenirea aparitiei ridurilor, prin relaxarea muschilor faciali. Demachierea se face in contrasensul aparitiei ridurilor: pe frunte gesturile sunt de sus in jos, de-a lungul intregii zone, apoi coborati pe zona mediana a fetei, continuand dinspre centrul fetei catre extremitati cu miscări ascendente (de la bărbie spre urechi). In zona ochilor, gesturile trebuie sa fie pe partea superioara, dinspre unghiul intern spre cel extren si invers, pe partea de sub ochi. Nu ignorati zona gatului, care, la fel ca si in cazul mainilor, tradeaza adevarata varsta. Pe gât gesturile de demachiere sunt de sus în jos deoarece ridurile se formeaza orizontal.

Foarte putine doamne dau importanta calitatii dischetelor demachiante pentru ca de prea putine ori se pune accent pe acest aspect. V-ati intrebat vreodata de ce dischetele au o fata neteda si o fata cu striatii? Gesturile de demachiare sunt mai eficiente daca folosiţi partea neteda pentru zonele uscate ale fetei, în special pentru zona ochilor care nu are ţesut adipos şi este mai sensibila, iar partea cu striatii pe zonele grase ale fetei, pentru o curatare eficienta.

Nu va demachiati spalandu-va pe fata cu sapun. Folosit zilnic, acesta deterioreaza bariera de PH a pielii si indeparteaza sever sebumul.  Va recomand apa demachianta pentru curatarea zilnica, dimineata si seara.

Nu folositi servetelele demachiante decat in situatii exceptionale. Acestea agreseaza tenul din cauza texturii lor si favorizeaza fragilizarea capilarelor de la nivelul fetei si iritatiile pielii.

Produsele waterproof se indeparteaza cu un demachiant bifazic. Daca nu aveti un astfel de produs, puteti indeparta machiajul cu ajutorul uleiului de masline. Acesta trebuie apoi indepartat foarte bine deoarece formeaza o pelicula care impiedica hidratarea si patrunderea cremelor in piele.

Sursa foto

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>