Django

DjangoUnchainedWallpaper-1c733Incercand sa respect cu sfintenie propriile-mi recomandari de weekend, mi-am propus la macar la un eveniment sa reusesc si eu sa ajung. Asa ca la finalul saptamanii trecute, printre zilele copiilor de nastere, am fugit de acasa sa vad Django Unchained, impreuna cu jumatatea mea.

“Django. The “D” is silent.”

Poate nu o fi cea mai cea replica din film, insa figura lui Jamie Foxx cand o spune face toti banii. De fapt filmul face toti banii.

E un Tarantino clasic. Mi-l si imaginez pe Tarantino, cand incepe sa se gandeasca la un film nou, trecand prin revista toate subiectele posibile si alegandu-le pe acelea care ies castigatoare la punctaj la categoria “bloody”. Ce urmeaza insa, tine doar de geniul lui. Deoarece nu cred ca a fost film facut de Tarantino care sa nu fi fost 100% genuine si 100% original, din toate punctele de vedere, oricat de banal ar fi fost subiectul de baza.

 

Western-uri, cu pistolari and all that stuff s-au mai facut cu miile. La fel si filme despre sclavi. Eu nu gust aceste genuri de film. La fel cum unii nu suporta SF-urile, asa eu nu suport western-urile. In afara de “The unforgiven” nu cred ca am mai vazut un western debunavoiesinesilitadenimeni. Si totusi, pe Django abia astept sa il revad.

 

Dialogurile si comicul de situatie sunt genial puse in scena. Coloana sonora te duce de la Ennio Morricone, la Johnny Cash, de la Beethoven la cel mai hardcore hip-hop, si next on my list este sa comand albumul online, sau sa il dau jos de pe Itunes.

 

Ce e incomod, dincolo de cantitatea uriasa de sange varsat, caracteristica de baza a filmelor lui Tarantino, este faptul ca multe din scenele inchipuite de el, au reprezentat o realitate crunta a Americii din acea vreme, si redau uneori poate mult prea fidel tot ceea ce s-a intamplat in anii 1800.

 

Una peste alta, daca ati fost fani Kill Bill sau Pulp Fiction, mergeti neaparat sa il vedeti. Daca sunteti prea simtitori, sau “domnisoare de pension”, mai bine stati acasa.

This entry was posted in REVIEWS and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Django

 1. Manwe says:

  Am fost la Django si am fost placut impresionat. Christoph Waltz e bun, cum mi-l aminteam din Inglorious Basterds.
  In schimb, filmul nu are dialoguri pe care sa le inveti pe dinafara ca in precedentele filme mentionate de tine (la care as adauga Reservoir Dogs si Inglorious Basterds).
  Si parca un pic cam mult gore.
  Nu cred ca e un Tarantino obisnuit pentru ca nu mi se pare ca aduce nimic nou, cum au facut celelalte filme ale lui.
  E un western foarte bun, dar nu e in top 5 westernuri de pe lista mea (Bunul Raul si Uratul, Unforgiven, Pentru un pumn de dolari, Tombstone, Cei 7 magnifici, Undeva, candva in Vest, Butch Cassidy and Sundance Kid sunt inainte).
  Una peste alta, mult mai bun decat precedentul western super aclamat al fratilor Coen, True Grit. Dar cu fratii Coen cred ca am eu ceva, ca nu prea imi place nici unul din filmele care plac prietenilor mei (si am vazut vreo 10).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>