FII BINE CU TINE

Fii Bine cu Tine afisPentru prima dată în România o conferinţă pentru profesionişti (Conferința Națională de Psihotraumatologie, ed. a II-a) se deschide către publicul larg, deoarece ei pot aplica rezultatele ştiinţei psihologice în viaţa de zi cu zi.

Ne dorim să ajungem la public cu un mesaj clar: trauma este o experiență pe care peste 70% din populaţia adultă acestei planete a trăit-o. Este parte din viaţă şi, în mod cert, nu înseamnă o sentinţă la nefericire. Noi am consiliat oameni care au trecut prin acest tip de experiențe şi ştim că trauma depăşită înseamnă un plus de sens în viaţa acelui om, mai multă putere personală, un plus de cunoaştere de sine şi o creștere a calităţii vieţii” Diana Frazzei – membră fondatoare a Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei

DATA SI LOCATIE

2 noiembrie 2013, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Şoseaua Panduri Nr 90.

DIN AGENDA CONFERINTEI

  • Podul de piatră s-a dărâmat – despre dificultățile vieții și cum să ne imunizăm la ele
  • Aventura lui Împreună cu Separat
  • Dominoul sufletesc al familiei – direcția o dai TU
  • Copilul, părintele și tehnologia – ce putem face pentru a ne proteja copiii și a-i feri de traume?
  • La o șuetă cu bebelușul tău! Comunicarea non-verbală cu bebelușii și copii foarte mici
  • Cum ajută psihoterapeutul un copil cu dificultăți de învățare

ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR pentru Conferința FII BINE CU TINE se poate face online, la numărul de telefon 0735 226 936 sau la conferinta@psihotrauma.ro. Până pe 15 octombrie, tariful este de 80 de lei, iar după această dată este de 120 de lei.

TEMELE ABORDATE LA CONFERINTA FII BINE CU TINE:

Bogdan Cezar Ion – Podul de piatră s-a dărâmat. Despre dificultățile vieții și cum să ne imunizăm la ele. Se întâmplă câteodată în viață să se dărâme poduri, să trecem prin experiențe dificile, sau să fim martori atunci când cineva apropiat nouă traversează o perioadă grea. În această prelegere veți descoperi că povestea nu se termină atunci când podul de piatră s-a dărâmat, ci dimpotrivă. Veți explora împreuna cu Bogdan cum povestea merge mai departe, și ce anume desprindem din ea. Chiar dacă nu putem prevedea încercările pe care viața le aduce în fața noastră, putem să ne întărim ”sistemul imunitar” astfel încât să fim mai bine pregătiți pentru ele.

Diana Vasile – Aventura lui Împreună cu Separat Fie că suntem singuri sau într-un cuplu, relația dintre Separat și Împreună pare a fi una complicată. Dacă suntem separat, atunci nu putem fi împreună. Dacă suntem împreună, îl ignorăm pe separat. Diana vă invită să-i priviți pe cei doi într-o altă lumină, și să descoperiți cum Separat și Împreună pot face echipă bună, în ciuda aparentei contradicții în termeni. La finalul prezentării, veți putea să-i dați lui Separat creditul ce i se cuvine, și lui Împreună aprecierea pe care o merită.

Carmen Ragea – Dominoul sufletesc al familiei – direcția o dai TU. Ceea ce devenim are ca reper familia căreia îi aparținem. Calitatea relațiilor în care ne dezvoltăm ne definește propriul univers emoțional fără să observăm acest lucru. Ele sunt determinante pentru condiția noastră de sănătate sau suferință sufletească. Cum “transferăm” aceste modele în toate relațiile noastre ulterioare semnificative, cum funcționează dinamica unei familii și cum putem interveni în schimbarea pe care ne-o dorim, iată câteva întrebări al căror răspuns îl veți descoperi alături de Carmen Ragea.

Cătălin Nedelcea și Iulia Ciorbea – Cât de greu atârnă bagajul trecutului personal în relația de cuplu? Experiențele traumatice, chiar și cele care au avut loc în copilărie, pot afecta armonia și stabilitatea relației de cuplu. Persoana care a trecut prin experiențe de viață traumatizante poate avea dificultăți în a-și regla emoțiile, în a construi relații apropiate și o imagine de sine coerentă. Acestea pot avea la rândul lor repercusiuni asupra relației de cuplu. Cătălin si Iulia vă vor ghida într-un proces de autoexplorare pentru identificarea semnelor traumatizării psihice și vă vor explica câteva mecanisme de a face față traumelor. Veți putea vedea relația de cuplu ca loc de manifestare a efectelor experiențelor traumatice trecute, dar și ca spațiu în care se pot produce experiențe emoționale vindecătoare.

Irina Țepuru – La o șuetă cu bebelușul tău – comunicarea non-verbală cu bebelușii și copiii foarte mici. Ce părinte nu-și dorește să înțeleagă cât mai bine nevoile copilului în primii lui ani de viață? Bebelușii și copiii mici comunică în maniere proprii: fiecare dintre ei are un mod specific de a folosi mișcarea pentru a comunica cu cei din jur. Acest mod de comunicare non-verbală se formează și în relație cu adulții de care copilul este atașat. Irina vă invită la un atelier în care veți învăța cum să vă pregătiți pentru „discuțiile” cu bebelușii și copiii mici: veți afla informații interesante despre analiza mișcărilor copiilor, ciclurile apropiere-distanțare dintre adult și copil, precum și modalități în care ne putem ajuta copiii să acorde atenție mesajelor pe care corpul lor le transmite. Este important să învățăm să comunicăm prin mijloacele aflate la îndemâna copiilor mici pentru a răspunde nevoilor copilului nostru și a-i da sentimentul că este înțeles.

Ovidiu Roșca – Copilul, părintele și tehnologia – ce putem face pentru a ne proteja copiii și a-i feri de traume? Privim uimiți, unii dintre noi chiar cu mândrie, la cât de rapidă este adaptarea copiilor noștri la tehnologie. Însă această capacitate de a folosi tehnol ogia nu trebuie lăsata neasistată de către părinte. Se vorbește mult despre hărțuirea copiilor pe internet, un fenomen cu consecințe serioase asupra dezvoltării copiilor hărțuiți. În aceasta prezentare, Ovidiu vă va oferi puncte de reper pentru a media interacțiunea copilului vostru cu tehnologia, pentru a vă dezvolta abilitățile de filtrare a conținutului digital și a folosi internetul în mod optim pentru copil. Mai mult, veți afla cum apare hărțuirea si agresivitatea online și ce puteți face voi, ca părinți, pentru a vă pune copiii la adăpost.

Anca Hașegan – Terorismul alimentar în familie. Poate ca zâmbim când vedem (sau de aducem aminte) de imaginea copilului fugărit prin casă de către un adult cu farfuria cu mâncare în mână, cu furculița pregătită pentru încă o înghițitură. Ce se întâmplă de fapt? Ce stă în spatele acestui comportament? Împreună cu Anca, veți explora rolurile pe care alimentația le joacă în viața unui om, când suntem mai vulnerabili de a dezvolta o tulburare alimentară și cum putem învăța să relaționăm sănătos, noi și familia noastră, cu mâncarea.

Iulia Lăzărean – Cum ajută psihoterapeutul un copil cu dificultăți de învățare .Copiii cu un comportament atipic au, de cele mai multe ori, nevoie de ajutor pentru a se integra în  comunitate. Familia poate avea dificultăți în a ajuta copilul. Aici intră în scenă Iulia, alături de care veți descoperi că fiecare copil are un potențial de dezvoltare armonioasă. Iulia vă va vorbi despre cum putem accesa și valorifica acest potențial, va explica ce se întâmplă la ședințele de psihoterapie cu copii și cum familia și psihoterapeutul pot face echipă bună.

This entry was posted in INGRIJIRE, MERGETI ACOLO, MINTE, RECOMANDAM, SUFLET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>