Hidrateaza pielea -prelungeste viata fibrelor de colagen

NomasvelloSanatatea, fermitatea si luminozitatea tenului sunt in stransa legatura cu hidratarea tegumentului. Acest lucru se explica prin faptul ca apa ajuta la transportul nutrientilor catre celule, la evacuarea deseurilor si contribuie in acest fel la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. 

Un aport corect de apa catre celule presupune, in primul rand, sa beam apa regulat, fara sa asteptam senzatia de sete.

Pentru o piele hidratata nu este nevoie doar de lichide, ci si de alte substante pe care organismul le sintetizeaza singur, sau pe care tu le poti furniza organismului pentru a-i veni in ajutor.

Prelungeste viata fibrelor de colagen

Hidratarea corecta asigura mentinerea supletii fibrelor de colagen. Acestea sunt fibrele care asigura elasticitatea pielii, dar, pentru ca sunt supuse in mod constant extinderii, la fel ca un elastic, ele cedeaza in timp. Asa se ajunge la pierderea fermitatii pielii si la aparitia unor riduri din ce in ce mai adanci. Totusi, fenomenul poate fi intarziat printr-o hidratare corecta.

Fibrele de colagen sunt mai rezistente si au o durata de viata mai mare daca sunt lubrifiate si hranite corespunzator, printr-un aport optim de apa la nivelul tesutului respectiv. Acest lucru este posibil doar daca in organism exista o cantitate suficienta de acid hialuronic, substanta care mentine apa in tesuturi, nu doar pe baza hidratarii obisnuite, cu lichide.

Intinereste tenul cu ajutorul acidului hialuronic

Acidul hialuronic este prezent in majoritatea tesuturilor din organism, dar se afla in concentratii mari in piele si la nivel articular. Aproximativ 50% din intreaga cantitate de acid hialuronic din corp se afla in piele. Tegumentul tanar este neted si luminos fiindca pielea tanara este mai bogata in acid hialuronic. Dupa 30 de ani, cantitatea de acid hialuronic sintetizata de organism scade, de aceea se pierde si din fermitatea pielii.

Explicatia este ca acidul hialuronic retine apa in tesuturi si, in acest fel, mentine hidratarea celulara si asigura un transport optim al nutrientilor catre celule. Studiile arata ca o molecula de acid hialuronic poate retine in piele o cantitate de apa echivalenta cu greutatea proprie la puterea 1000.

Mentine sanatatea pielii

O piele hidratata este o piele sanatoasa. In schimb, pielea deshidratata poate fi atat de uscata incat sa prezinte fisuri, poate fi dureroasa si iritata, roşie,  apar linii şi riduri fine împreună cu o senzaţie de disconfort..  Astfel de situatii favorizeaza infectiile, aparitia dermatitelor si a unor afectiuni dermatologice precum acneea. Prin urmare, pielea deshidratata este o bariera mai putin eficienta importiva bolilor.

5 Reguli esenţiale de îngrijire:

1. Pe lângă igiena zilnică ce constă în spălarea pielii cu săpunuri şi geluri nondetergente, aplicarea unei creme emoliente cu însuşiri hidratante şi restructurante reprezintă o necesitate.

2. Nu uita de îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor şi a gâtului.

3. Hidratatează-te! Bea apă suficientă (2 litri de apă pe zi) pentru ca pielea se poate deshidrata uşor;

4. Urmează o dietă bogată în fructe, legume, ulei de peşte, vitamina E.

5. Foloseşte doar demachiante şi loţiuni speciale pentru piele uscată.

Va recomandam sa incercati  tratamentul de Rejuvenare faciala.

Tratamentul consta in  aplicarea impulsurilor de lumina pe piele, care transmit căldură la nivelul zonei tratate, ceea ce ajuta la crearea naturala de noi fibre de colagen și elastina, care reconstruiesc microfibrele din alcătuirea dermului si epidermului

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>