Implantul dentar – Sunt un candidat potrivit pentru aceasta procedura?

promotie implant dentalDatorita evolutiei si a perfectionarii tehnicilor de implant dentar, aproape orice persoana poate fi un candidat compatibil pentru aceasta procedura.

Tehnologia moderna utilizata in tratamentul de implant dentar, alaturi de programele de “Digital Smile Design” si de o echipa de medici specializati in implantologia moderna, ne ofera resursele  logistice necesare pentru a crea lucrari de implant dentar de inalta calitate, atat pacientilor care au nevoie de o singura lucrare, cat si celor care necesita mai multe.

Mituri despre implantul dentar

  1. 1.      Sunt prea tanar sau prea in varsta pentru un implant dentar.

Varsta inaintata sau prea frageda este factorul frecvent invocat de cele mai multe persoane pentru a evita solutia implantului dentar. In realitate, un medic bun, ce are la dispozitie o tehnologie adecvata si un plan complet de tratament, poate realiza implantul dentar in cazul persoanelor de orice varsta.

Procedura poate fi realizata atat la adolescentii care si-au pierdut, accidental, un dinte permanent, cat si  la pacientii de 90 de ani, sub forma unui set de dinti ficsi, prin tehnica “all-on-4TM”.

  1. 2.      Am afectiuni periodontale prea grave.

Multi pacienti refuza sa se gandeasca la varianta implantului dentar, intrucat considera ca si-au pierdut deja prea multi dinti pentru ca aceasta procedura sa mai fie utila. Pierderea dintilor  este simptomul frecvent al afectiunilor periodontale grave – o infectie bacteriana, fie acuta, fie cronica, a tesutului moale ce inconjoara dintele.

Pacientii tind sa creada ca nu pot fi candidati compatibili pentru implanturi dentare, din cauza lipsei de volum osos suficient in maxilar, care sa sprijine aceste dispozitive de inlocuire a dintilor. De fapt, prin plasarea cu grija si prin angularea precisa a 4 implanturi dentare in zonele in care maxilarul are un volum mai mare de os natural care rezista la atrofierea prematura, chiar si pacientii intr-un stadiu avansat de afectiune gingivala pot beneficia de reabilitare orala si se pot bucura de confortul de a nu mai pierde si alti dinti.

  1. 3.      Procedura dureaza prea mult.

Desi implantul dentar pare o procedura de lunga durata, tehnologiile ultra performante utilizate de catre medicii implantologi permit realizarea unui implant sau chiar a mai multora intr-o singura zi!

Implantul – solutia pentru inlocuirea dintilor, indiferent de motivul pierderii lor

Indiferent ca ati pierdut unul sau mai multi dinti, in urma unui accident, a unei afectiuni cronice cum ar fi diabetul, din cauza unei carii dentare, ori a afectiunilor gingiilor, in urma administrarii unor medicamente sau din cauza unor vicii – abuzul de alcool sau droguri – implanturile dentare pot fi solutia la problema dumneavoastra.

Trebuie sa stiti faptul ca obiceiurile nesanatoase, precum fumatul, dependenta de droguri sau de alcool afecteaza calitatea si stabilitatea implanturilor dentare. De aceea, inainte de a alege o astfel de procedura, este recomandat sa cereti ajutor specializat pentru a invinge aceste dependente, astfel incat sa va bucurati de un implant dentar sanatos si fara riscuri.

Cine poate sa apeleze la implantul dentar?

Oricine a pierdut la un moment dat in viata unul sau mai multi dinti permanenti (o atentie mai mare fiind acordata copiilor si adolescentilor). Si nu sunt putini cei care au nevoie de o astfel de procedura! Fiecare dintre noi trece, mai devreme, sau mai tarziu, prin situatia pierderii unui dinte permanent. Din fericire, datorita evolutiei domeniunului, chiar si pacientii care sufera de boli periodontal pot beneficia de implant dentar.

Exista 2 proceduri prin care implantul dentar poate fi realizat:

  • Prin grefarea chirurgicala a osului in cazul tehnicilor traditionale de implant dentar, mai ales in cazul pacientilor care au un volum osos mai scazut, cat si a celor care sufera de parodontoza.
  • In cazul tehnicii de implant dentar total (care ajuta la inlocuirea intregii danturi a pacientului) nu mai este nevoie de interventia chirurgicala de grefare a osului. Aceasta procedura reuseste sa evite aproape intotdeauna nevoia de a umple osul, deoarece este plasata in mod ingenios, angular, in zonele maxilarului care au un volum mai mare si mai rezistent de os natural.

In aceasta perioada, puteti beneficia de o oferta speciala la procedura de implant dentar.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>