INGRIJIREA SPRANCENELOR IN 4 PASI

 SpranceneSprancenele ne pot defini radical trasaturile, armonizandu-le, daca sunt ingrijite corect. Nu va definiti forma sparncenelor in functie de tendinte, ci apelati la ajutorul unui specialist care sa va dea forma adecvata trasaturilor voastre. Apoi, voi puteti intretine singure forma, urmandi cativa pasi simpli.

Pasul 1. Pieptanati sprancenele inainte de a le pensa, folosind o perie speciala. Apoi, cu ajutorul unei foarfeci, tundeţi firele ondulate sau extrem de rebele.

Pasul 2. Metoda de pensare se alege in functie de tipul de fir de par pe care il aveti.

Fire fine: pensaţi-va cu vigilenţa pentru a nu subtia si mai mult forma.

Fire medii: pensatul cu ceară este o optiune pentru ca veti acoperi o suprafaţă mai mare şi scăpaţi mai repede de părul nedorit. Din păcate, “trăirea” este intensă.

Fire groase:  pensatul cu aţă ajuta la indepărtarea firelor,  dar si a pufului deopotriva. Dezavantajul este ca metoda este mai dificil de aplicat.

Pasul 3. Culoarea parului determina nuanta sprancenelor.

Par blond: nuanta sprancenelor trebuie sa fie un ton, maxim două, mai închisă pentru definire.

Par roscat: nuante  nisipii.

Par  brunet: nuanta sprancenelor trebuie sa fie mai deschisă pentru indulcirea trasaturilor.

Pasul 4. Pentru efectul de sprancene pline, pieptanati-le in sus, pe partea inferioara.

Dupa ce au fost subliniate cu creion/fard, sprancenele pot fi fixate cu o mascara speciala. Alternativ, puteti folosi vaselina sau gloss de buze transparent.

Remedii contra durerii

Pensati sprancenele dupa o sesiune prelungita de duş, cand porii sunt mai dilatati; durerea va fi mai usor de suportat. Intotdeauna dezinfectati penseta cu alcool medicinal inainte de fiecare utilizare.

Firele se prind cat mai aproape de baza, de la radacina si se smulg in sensul de crestere. Astfel, preveniti ruperea firelor, iar acestea se vor regenera mai greu.

Va recomand sa va pensati seara, inainte de culcare, astfel incat sa lasati zona curata pana a doua zi. Daca aplicati machiajul imediat, exista riscul de a va infecta. Dacă totuşi chiar trebuie sa va machiati, aplicati un fard in textura mata pe zona pensata. Daca zona s-a inrosit, acoperiti cu un corector.

 

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>