Machiajul de mireasa

IMG_3235Luna mai a dat startul sezonului nuntilor care se va prelungi pana in toamna. Si pentru ca vorbim despre una dintre cele mai importante zile din viata unei femei, in care toti ochii vor fi atintiti asupra ei, totul trebuie sa arate impecabil. Recomandarea mea este ca, pentru un astfel de eveniment, sa apelati la serviciile unui specialist pentru realizarea machiajului si a coafuri.

Dar pentru ca este foarte important sa fiti informate, in continuare, va ofer cateva tips&tricks pentru realizarea machiajului de mireasa.

Pregatirea tenului pentru eveniment nu se face in ziua precedenta, ci cu mult timp inainte. Cum va pregatiti tenul? Consumul optim de lichide (acest obicei ar trebui sa faca parte din stilul de viata cotidian, nu doar pentru evenimente speciale), hidratarea tenului si a zonei ochilor cu produse de ingrijire adecvate tipului vostru de ten si odihna corespunzatoare sunt ingredientele esentiale pentru un ten radios.

In plus, puteti apela cu incredere la tratamente cosmetice. Atentie insa, acestea trebuie aplicate cu cel putin 2 saptamani inainte de ziua nuntii, iar cu o seara inainte exfoliati inca o data tenul, cu ajutorul unui gomaj. Astfel, fondul de ten si celelalte produse de make-up vor avea o priza de durata.

In ceea ce priveste sprancenele, acestea trebuie stilizate cu 1-2 zile inainte de nunta, odata cu manichiura si pedichiura.

Etapele machiajului:

 • Demachierea si hidratarea tenului.
 • Primer (baza de make-up)
 • Fond de ten: se uniformizeaza tenul cu un fond de ten rezistent la transfer. Se aplica inclusiv pe decolteu.
 • Iluminator/anti-cearcan: se aplica pe pleoape si in zona ochilor, in functie de prezenta cearcanelor.
 • Pudra pulbere invizibila: se fixeaza partea superioara a pleoapelor.
 • Pudra pulbere intr-o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten: se matifiaza restul fetei.
 • Sprancenele: se deseneaza cu doua nuante mai deschise decat nuanta parului.
 • Ochii: se contureza in nuante de bej, grej, maro, roscat sau burgundy, mov inchis.
 • Mascara waterproof.
 • Buzele: ┬átrasate in nuante de nude, roz pal sau corai pal.
 • Blush: intr-o nuanta universala de piersica.
 • Fixativul pentru machiaj: se pulverizeaza la finalul machiajului.

Este foarte important sa aveti la indemana produse pentru retusarea machiajului: evantai, servetele matifiante pentru zona T a fetei (frunte, nas, barbie), blush si ruj.

Un sfat pe care il dau in general mireselor, unul foarte important, este sa nu incerce sa experimenteze stiluri de make-up care sunt in trend in anul respectiv. Cele mai indicate variante de make-up sunt cele naturale sau cele clasice. Astfel, atunci cand veti privi pozele de la nunta peste ani, machiajul va arata firesc

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>