MACHIAJUL DE ZI ADAPTAT ZONEI DE BUSINESS

Machiajul de zi pentru businessImaginea personala este prima carte de vizita, iar in business cu atat mai mult este esential sa pastram o imagine impecabila. De la vestimentatie, coafura, machiaj pana la modul in care vorbim si ne comportam, trebuie sa ne ferim de excese.

Machiajul corect potrivit pentru birou este in primul rand un machiaj de zi, adecvat mediului corporate. Este foarte important tipul de produse pe care le alegeti pentru acest tip de machiaj, din punct de vedere al texturilor si nuantelor.

In mediul de business foarte multe doamne sunt limitate din punct de vedere vestimentar la celebrul costum. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa adoptati un stil plictisitor, lipsit de feminitate. In continuare, va dezvalui cateva trucuri practice pentru realizarea corecta a machiajului pentru birou.

Fondul de ten trebuie ales la lumina naturala a zilei, dar aceasta este regula generala in orice situatie, indiferent de stilul de machiaj despre care vorbim. Pentru a obtine un efect cat mai natural, textura fondului de ten trebuie sa fie fluida. Un impact semnificativ il are sursa de lumina: intotdeauna aplicati fondul de ten la aceeasi sursa de lumina pentru a preveni demarcatiile.

In ceea ce priveste fardurile de pleoape, paleta cromatica trebuie sa cuprinda nuante mate de bej, maro, gri sau grej. Acestea sunt ideale pentru a obtine un machiaj natural al ochilor. Pentru ca, de cele mai multe ori cladirile de birouri sunt iluminate cu lumina ambientala, intensitatea machiajului trebuie adaptata atat pentru lumina naturala, cat si pentru cea artificiala.

Rujul trebuie sa aiba o textura mata, iar culoarea sa fie cat mai naturala. Buzele trebuie sa fie hidratate in permanenta, deoarece un ruj in textura mata arata inestetic pe buzele uscate.

Blush-ul se aplica doar dupa ce ati aplicat rujul si vine in completarea cromatica a acestuia. Cele mai potrivite nuante sunt piersica, bej-roz si bej satinat.

Purtati in geanta o pudra compacta sau servetele matifiante cu care sa retusati machiajul in timpul zilei, in special in zona T care se ingrasa mai repede.

In orice caz, atat tenul, cat si buzele au nevoie de o hidratare suplimentara din cauza aerului conditionat din birouri. Alegeti creme hidratante ca baza de machiaj si asigurati-va ca aduceti aportul optim de lichide.

Sursa foto: Dana Argesan – making of spot publicitar Ivatherm, model Veronica Pascu.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>