Make -up trend: BUZE ROSII !

Buze RosiiRosul a fost dintotdeauna asociat cu senzualitatea, iar aplicat pe buze, cu atat mai mult. Daca sunteti in criza de timp si aveti nevoie de un machiaj de impact, apelati cu incredere la rujul rosu. Daca acesta a fost aplicat cu maxima precizie, nu mai aveti nevoie decat de un ten perfect uniformizat si machiajul este gata!

Pentru ca in cazul acestui look buzele au aportul maxim de atentie, rujul trebuie trasat cu precizie cu ajutorul unei pensule pentru buze, dinspre centrul buzelor catre contur. Calitatea pensulei este esentiala. Aceasta trebuie sa fie foarte tonica, pentru a putea obtine cu usurinta un contur impecabil. Exista si varianta aplicarii rujului cu ajutorul degetelor, dar niciodata nu veti obtine aceeasi simetrie precum in cazul aplicarii cu pensula.

Inainte de a aplica rujul, aplicati pe buze corector sau fond de ten compact, intr-o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten. Astfel, nu va influenta pigmentul buzelor si nici culoarea rujului. Prin acest truc, veti da volum buzelor si veti mari persistenta rujului. Totodata, va ajuta sa trasati mai usor conturul. Acesta trebuie sa fie in nuanta rujului pe care il veti aplica. Tot cu pensula tonica, estompati perfect conturul.

Pentru o mai buna definire, marcati mai intai centrul buzelor si apoi porniti dinspre comisuri spre acesta. Daca rujul vostru are o textura mai cremoasa, se va transfera. De aceea, recomandarea mea este sa aplicati conturul pe intreaga suprafata a buzelor. Totodata, acest truc va ajuta sa dati intensitate si persistenta rujului.

Tot pentru cazul in care folositi un ruj care nu rezista foarte bine la transfer, un alt truc ar fi sa folositi un servetel uscat si, prin miscari de tapotare, sa luati excedentul de ruj de pe buze. Aplicati apoi o pudra invizibila pe toata suprafata buzelor si redefiniti conturul. La final aplicati inca un strat de ruj. In acest fel,  mariti persistenta rujului.

In ceea ce priveste paleta de culori, sezonul acesta aveti de unde alege. Puteti opta pentru nuante de rosu aprins, oranj, burgundy sau mov pruna.  Nuanta rujului se alege in functie de culoarea tenului, a parului sau nuanta irisului, dar exista si cateva reguli generale. Pentru doamnele care au un ten cu subton roz, se recomanda rujurile cu subton rece (albastru). Celor  care au un ten cu subton galben, se recomanda un ruj cu subton cald. Doamnele cu o nuanta neutra a tenului se pot considera norocoase, putand alege rujuri din ambele categorii.

Nu ignorati un aspect esential! Blush-ul se aplica doar dupa ce ati aplicat rujul, iar nuanta si intensitatea sa sunt conditionate de cele ale rujului.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>