Malaiul care face minuni

148032074Cred ca toate am avut probleme cu pielea la un moment dat. Sau permanent, cum este cazul meu. Eu am si niste motive bine intemeiate, ce tin de imposibilitatea mea (psihica) de a bea apa plata. Iar apa plata este esentiala pentru o piele hidratata, fina si placuta la atingere. Eu nu si nu. Stiu ca nu tine decat de mine sa imi creez un obicei, problema este ca de cate ori am incercat, de atatea ori minunea a tinut maxim doua saptamani. Pur si simplu nu sunt facuta sa beau apa plata. Dar nu despre asta este postarea de fata, ci despre doua miniretete de scruburi pe care le folosesc ca sa salvez onoarea pielii mele. Pentru ca si la capitolul exfoliante de corp am incercat cam tot ce exista pe piata, si de fiecare data m-am ales cu niste dezamagiri crunte si gauri in buzunar. Asa ca am luat decizia de a mi le face singura.

Si mi-a iesit. Si este atat de simplu, incat nu inteleg cum de am permis sa cheltuiesc o gramada de bani pe exfoliante din comert, pline de chimicale (sau mai putin pline, adica organice-bio, insa mult mai scumpe), cand toate ingredientele de care aveam nevoie erau la un dulap distanta.

Primul exfoliant, care este si cel mai exfoliant dintre toate, este cu malai, ulei de masline si miere. Simplu ca buna ziua, proportiile vi le stabiliti voi singure, nu am ceva ce se numeste combinatia ideala, pentru ca il fac mereu la ochi, si intotdeauna fac atat cat sa imi ajunga pentru o singura repriza, sa fie proaspat.

Al doilea este cu zat de cafea, ulei de masline si cateva picaturi de vitamina E uleioasa, sau daca vrei sa mergeti pe varianta “all natural” se poate inlocui vitamina E (care cu siguranta este sintetizata) cu ulei de jojoba.

Acum variantele sunt cu zecile, pornind de la ce ingrediente aveti prin casa, caci la fel de bine se poate folosi zaharul brun sau sarea de exemplu, insa la ele exista riscul de a va lasa pielea cu ceva iritatii daca faceti exces de zel cand il aplicati pe corp. Se poate folosi si albusul de ou pentru a transforma scrubul cu zat de cafea intr-o masca pentru fata si corp, repet, variantele sunt multe. La scrubul cu malai se pot adauga niste tarate de grau, pentru a-l face un pic mai prietenos cu tenul, si astfel il transformati dintr-un scrub pentru corp in unul pentru fata.

Alte avantaje? Le faceti in doza unica si astfel scapati de stresul ca poate expira in timp. Sunt proaspete, 100% naturale, deci nu va incarcati corpul cu 1000 de chimicale cu nume lungi pe care le cautati disperate prin Cosmetics Safety DataBase sa vedeti cat de nasoale sunt.

Si rezultatele se vad. Uleiul de masline face minuni, ca sa fac o paranteza, eu nu am folosit la copii nici un ulei pentru bebelusi, i-am dat numai cu ulei de masline cat le-am facut masajul bebelusesc.

Malaiul/zatul/sarea/zaharul scot si cele mai buclucase fire de par de sub piele (stiu ce spun, eu am o gramada de exemplare crescute in acest fel), iar mierea este sfanta pentru o piele moale si fina.

Think on that, si fuga la dulap :) You’ll thank me!

Sursa foto

 

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>