Mergeti sa vedeti Pozitia Copilului?!

Pozitia CopiluluiDar nu o faceti pentru ca a castigat Ursul de Aur sau pentru ca au curs rauri de cerneala reala si „digitala” despre el sau pentru ca filmul incepe cu un sir zdravan de injuraturi.

Mergeti pentru ca filmul romanesc merita sustinut si prezenta noastra in cinematografe este cel mai mic efort pentru noi si in acelasi timp cel mai insemnat gest, pentru ei, pe care il putem face in directia aceasta.

Mergeti pentru a fi martorii unuia dintre cele mai reusite portrete din istoria noastra cinematografica: cel al unei mame magistral interpetata de Luminita Gheorghiu. Desi la  conferinta de presa a filmului ea a declarat ca “personajul meu nu e reprezentativ pentru Romania, ci pentru femeile din anumite structuri sociale cu copii carora le place sa fie din cand in cand ajutati si din cand in cand lasati in pace”, eu cred ca veti regasi in fata ochilor portretul mamei universale dominanta si autoritara, leoaica ce isi apara puiul.

Mergeti sa il vedeti pe Bogdan Dumitrache in Pozitia Copilului, sufocat de dragostea materna care nu il lasa cumva nici sa se maturizeze dar nici sa se desprinda de ea.

Mergeti pentru ca veti regasi societatea in care traim si tarele ei, expuse fara perdea prin intermediul unui scenariu cu toate cuvintele puse la locul potrivit. O realitate pe care strainii au apreciat-o, probabil, ca ceva exotic dar care ne este atat de familiara.

Daca l-ati vazut, va invit sa imi spuneti  cum vi s-a parut. Daca nu ati ajuns inca sa vedeti Pozitia Copilului, mergeti sa il vedeti! Ruleaza in cinematografele din toata tara.

This entry was posted in NE PLACE, RECOMANDAM, REVIEWS and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Mergeti sa vedeti Pozitia Copilului?!

 1. MissBodescu says:

  Am fost acum o saptamana si mi-a placut mult. Cred ca personajul e reprezentativ pt orice patura sociala, nu doar pt anumite. E o situatie care se preteaza in multe zone. Actrita a interpretat superb. Dincolo de genul personajului, demult nu am mai vazut un actor care sa fumeze atat de bine “in personaj” :)

 2. Rox says:

  aș vrea să-l văd… poate când o apărea pe appstore să-l închiriez și eu, tocmai din Suedia :(

 3. Andreea says:

  Ma bucur ca ti-a placut, MissBodescu! Deci merita sustinut nu doar pentru ca a luat Ursul de Aur, nu?

  Rox, eu cred ca merita sa il vezi atunci cand vei reusi sa faci asta “legal” in Suedia:)

 4. Rox says:

  păi altă opțiune decât legal nu este.. în Suedia :)

 5. Gabriela says:

  Abia astept sa-l vad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>