Mi-as dori…

rolls vs vwSa nu mai vad masini care circula pe ploaie fara nici o lumina aprinsa. Bine, mi-as dori sa le vad si pe uscat la fel, dar macar pe ploaie, mai ales daca sunt gri. De fapt mi-as dori sa le vad, doar ca fara lumini nu prea e posibil.

Sa vad un singur rand de marcaje rutiere trasate pe soselele din Bucuresti. In multe zone in acest moment cel vechi nu e sters deloc si cel nou apare din senin, astfel incat nu stiu daca ai dreptul sa primesti claxon de avertizare sau sa dai. E un fel de fiecare in legea lui respectand legea.

Sa nu mai vad pe nimeni vorbind la telefon cand conduce (si da, mai ales pe doamne). Sunt prea multe motivele pentru care vreau asta si cred ca le stim cu totii (inclusiv cei care o fac). Asa de mult mi-as dori asta ca ma gandesc serios sa demarez o campanie prin care sa le fac tuturor cadou un hands free.

Sa fie politia pe faza atunci cand se intoarce in plin Magheru pe linia continua, se blocheaza intersectia pentru ca unii o iau pe linia de tramvai (am o lista intreaga de asemenea intersectii), se face slalom in trafic samd. Sa fie acolo cand chiar se comit ilegalitati care ne pun viata in pericol, nu doar atunci cand iti ridica masina ca nu ai avut loc de parcare si ai lasat-o (fara sa incomodezi pe nimeni), cu un loc mai apropae de intersectia cu o alee.

Sa isi ia amenzi usturatoare toti pietonii care traverseaza ilegal (de preferinta la 10 m de zebra), incet si sfidator, privind eventual in partea dreapta de unde… ghici ce?! nu vor veni prea curand masinile in Romania. Poate doar daca ne situam in punctul anterior si trece vreun tupeist pe contrasens (cat de interesant ar fi?!).

Sa vad macar o data un sofer de dacie care nu conduce ca si cum ar trebui sa demonstreze tuturor ca masina lui „poate”. Care nu o forjeaza pe autostrada pana la nebunie blocand banda a doua cu ambitia lui, nu se strecoara periculos de aprope de tine in trafic si nici nu franeaza brusc in fata ta la semafor dupa ce doar te-a depasit pe dreapta. Stim cu totii ca pe el nu il doare sa isi repare o usa, dar poate ca farul sau bara masinii tale costa cat automobilul lui.

Sa nu mai treaca RATB-ul pe rosu si dupa el o haita de masini si atunci cand o ambulanta incearca sa isi croiasca loc prin trafic, sa ii facem loc si sa nu ne repezim in urma ei ca niste disperati.

Si lista poate continua (aveti liber la propriile dorinte) dar cel mai mult imi doresc sa nu mai fie nevoie sa imi doresc  toate lucrurile acestea si sa locuiesc intr-un oras care nu are parte de legea junglei pe strazi.

This entry was posted in EDITORIAL and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mi-as dori…

  1. Aurelian says:

    voi adauga maneta aia din stanga volanului care ma ajuta pe mine, acela din spate sa isi dea seama in ce directie il poarta gandul pe soferul din fata. Din ce am observat in trafic, semnalizarea este pusa la dotari optionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>