Nu uita cine esti

Marta UsureluAstazi, fermecatoarea doamna de fier  din spatele Revistei BIZ,  mama si sotia, femeia Marta Usurelu ne spune care este secretul din spatele succesului.

 

In viata este important sa nu renunti sa fii cine esti!

 

Cum este sa fii si mama, si sotie si sa ai propria ta afacere?  Primul raspuns care imi vine in minte este “Greu!”. Sau mai bine spus: “Foarte greu!”

Dar, daca ma uit la cum sunt zilele si saptamanile, cum sunt ultimii cinci ani, de cand sunt si mama, cred ca raspunsul potrivit este “Frumos! Frumos si greu, dar cu enorm de multe satisfactii.”

Nu stiu daca sta vreo femeie si se gandeste cat la suta din timp este mama, cat este sotie si apoi cat timp petrece la birou. Cred ca este esential si conteaza cat de mult iti place ce faci. In cazul meu, mi-am cunoscut sotul la birou si amandoi iubeam ceea ce faceam. Dupa ce ne-am casatorit, multe dintre preocuparile noastre erau legate de activitatea de la Biz. Iar cand a aparut copilul, fugeam in timpul lui de somn cateva ore la birou. De fapt, tot concediul meu de maternitate a durat doua luni.

N-am vrut si n-am putut sa ma rup de echipa si de ceea ce faceam. Si am reusit sa le fac pe toate. Am gasit un echilibru. Cum? Nu cred ca exista o reteta. Am luat fiecare zi pe rand.

Am incercat insa sa evit sa devin acea mama care vorbeste doar despre copil, care uita de ea, de viata ei.

Nu am avut un plan. Stiam doar ca voiam sa raman eu, nu voiam sa devin casnica. Am avut, e drept,  norocul sa am un sot care a apreciat efortul meu de a le face pe toate. Asa ca am incercat sa-l integram pe copil in stilul nostru de viata in loc sa ne schimbam noi dupa el. Si nu e imposibil. Deloc. De la dormitul in redactie cand era bebelus, pana la mersul cu noi in vacante la “capatul lumii” in Boracay, l-am obisnuit cu noi, cu drumurile lungi cu avionul si chiar cu evenimentele de business si petrecerile pe care le organizam.

Multa lume ma intreaba: “Esti foarte activa. Ai o revista care iti manaca tot timpul si multe deplasari luna de luna in tara si peste hotare.  Ajungi sa-ti petreaci timpul si cu familia?”  Da, raspunsul este da.  Stiu ce am de facut si ce  vreau sa fac. Si sunt organizata. Iar acest aspect m-a ajutat sa pot sa le fac pe toate. Am insa un secret, daca pot sa-i spun asa:)

Am invatat ca trebuie sa faci ceva pentru tine. Oricat de ocupat si de obosit esti, nu trebuie sa uiti de tine. Compenseaza intr-un fel tot efortul pe care il depui cu ceva doar pentru tine si o sa poti sa ai mereu bateriile incarcate. Functioneaza.

 

Marta Usurelu, redactor sef si actionar majoritar la revista Biz

This entry was posted in GUEST POSTS and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>