Poezie la metrou

metroul tapetat cu poezieDin prima zi din luna octombrie, Julius Meinl tapeteaza Metroul bucurestean cu peste 260.000 de post-it-uri cu versuri, pe care oamenii le pot dezlipi si le pot lua cu ei, intr-un gest menit sa transforme o zi de munca gri si aglomerata, intr-una mai frumoasa.

In Romania, poezie se scrie mai mult decat roman. In fiecare an, sunt publicate peste 20 de volume de poezie si plachete de debut. Dintre toti poetii romani, aproximativ 20% au sub 25 de ani. In acelasi timp, Uniunea Scriitorilor din Romania numara in jur de 800 de poeti, dintre care aproximativ 300 sunt in Bucuresti.

Prin urmare, poezia este, de fapt, mai prezenta decat oricand in viata secolului 21 – si in viata tinerei generatii. Doar ca, de data aceasta, poezia se ascunde sub diferite forme, pana ajunge sa se numeasca altfel si sa nu mai fie recunoscuta ca atare: muzica, graffiti, arta urbana si, in final, chiar stil  de viata.

Julius Meinl, brandul care inspira poetii inca de la 1862 („Inspiring poets since 1862”), provoaca la redescoperirea si recunoasterea poeziei din viata secolului in care traim.

Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze – unde, de-a lungul secolelor, artistii s-au intalnit sa isi impartaseasca unii altora gandurile, ideile si dorintele, sau pur si simplu sa citeasca sau sa isi compuna capodoperele – si-a facut o misiune din a spune oamenilor ca poezia poate transforma societatea in care traim intr-o lume mai buna si mai frumoasa.

Cateva argumente puteti gasi si in filmul prin care Julius Meinl incearca sa afle daca poezia poate sa schimbe lumea.

This entry was posted in NOUTATI and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>