Preventia iti pastreaza frumusetea zambetului

What-Are-Dental-ImplantsDe cele mai multe ori, descoperim abia la medic ca suferim de anumite afectiuni care nici nu ne dor, nici nu sunt vizibile. Numai un ochi de specialist, sustinut de o aparatura medicala performanta, poate descoperi si diagnostica o boala, care tratata la timp salveaza pacientul de efectele neplacute sau chiar foarte grave ale acesteia.

Gingivita, mobilitatea dentara, cancerul oral sau molarul de minte inclus sunt cateva dintre afectiunile care pot sa nu prezinte simptome, dar sa evolueze in timp pana la un stadiu avansat. Astfel, in timpul unei consultatii medicul dentist analizeaza toata cavitatea bucala, nu doar dantura, pentru a depista din timp anomaliile.

De aceea, este indicat sa ascultam sfaturile medicului dentist si sa intelegem beneficiile consultului stomatologic efectuat la timp (recomandarea este de a vizita dentistul o data la 6 luni), care combate afectiunile dentare si ne mentine zambetul frumos si sanatos.

Cazurile de cancer oral au crescut cu 225% in perioada 1988 – 2004, iar conform Oral Cancer Foundation sunt depistate peste 640.000 de cazuri de cancer oral in fiecare an la nivel international. Cea mai eficienta metodă de depistare a acestei afectiuni se afla la medicul dentist! In acest moment, exista si in Romania aparate performante de detectare corecta a cancerului oral timpuriu.  Aparatul Sapphire Plus Lesion Detection este cel mai performant screening pentru cancerul oral disponibil la momentul actual in lume. Aparatul este dotat cu o camera digitala incorporata, care permite medicului stomatolog o imagine detaliata a cavitatii bucale si scanarea in profunzime a tuturor zonelor care ar putea contine celule pre-canceroase sau canceroase, neobservabile cu ochiul liber.

Gingivita este o boala care afecteaza doar gingia si care se manifesta prin gingii rosii, inflamate, care sangereaza cu usurinta la periaj. Deoarece gingivita nu cauzeaza de obicei durere, majoritatea oamenilor nu-si dau seama si nu urmeaza tratamentul necesar.
Cand afectiunile gingiilor progreseaza, apare parodontopatia, care duce la mobilitatea dintilor. Gingia se desprinde de pe dinti, lasand spatii adanci, unde bacteriile se pot dezvolta si distruge osul in care dintii sunt fixati. In absenta tratamentului, mobilitatea dentara se va accentua, si cu timpul va conduce cu siguranta la pierderea dintilor de pe arcada. Consultatia stomatologica realizata la timp salveaza pacientul de la pierderea dintilor si asigura sanatatea dintilor.

Molarul de minte inclus poate fi depistat de catre dentist in urma unei radiografii stomatologice in care se poate vedea daca molarul este pozitionat corect sau daca acesta afecteaza dintii alaturati prin presiunea exercitata asupra lor pentru a erupe. Cu cat tratamentul este aplicat mai devreme, cu atat efectul terapeutic este mai rapid, iar pacientul se bucura de confort si costuri de tratament reduse.

Specialistii recomanda ca o data la 6 luni sa facem o vizita profilactica la medicul dentist pentru o sanatate orala de lunga durata.

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>