REGULI DE IGIENA PENTRU ACCESORIILE DE MAKE-UP

Igiena accesoriilor de makeupDincolo de orice tendinta in make-up, cea mai frumoasa trasatura este sanatatea. Oricat de bine ati stapani tehnicile de make-up, acesta nu va arata niciodata bine pe un ten cu imperfectiuni. Pentru a va asigura de aspectul cat mai “sexy” al tenului, in primul rand trebuie sa nu va abateti de la regulile elementare de igiena, fie ca vorbim de produsele de make-up si skincare, fie de accesoriile de make-up.

Cea mai importanta regula, valabila nu doar cand vorbim despre machiaj, este spalatul pe maini inainte de orice gest de make-up, indiferent daca vorbim despre aplicare sau un simplu retus. De cele mai multe ori, fara sa constientizam, avem tendinta de a ne atinge fata cu degetele prin gesturi de stergere sau tapotare. De aceea, mainile trebuie sa fie curate in permanenta.

Etuiul in care pastrati produsele de make-up si pensulele aduna o multime de bacterii si microbi care se transfera apoi pe produse si, inevitabil, intra in contact cu pielea voastra. De aceea, trebuie sa va faceti un obicei din a spala si etuiul in mod regulat, folosind un sapun anti-bacterian.

Pensulele si bureteii pentru aplicarea fondului de ten trebuie spalate dupa fiecare utilizate, mai ales daca aveti tenul sensibil sau urmati vreun tratament special. Bureteii pentru fondul de ten prezinta un mare pericol pentru sanatatea tenului daca nu sunt curati. Fondul de ten fluid formeaza un mediu umed, propice pentru dezvoltarea bacteriilor care pot fi cauza unor infectii cutanate si complicatii ale tenului. Mare atentie si la calitatea materialelor din care sunt confectionati bureteii. Daca acestia sunt din latex, exista posibilitatea sa fiti alergice la acest material. Sfatul meu ar fi sa ii evitati.

Pentru curatarea si dezinfectarea pensulelor exista o solutie speciala pe baza de alcool, numita  ”brush cleaner”. Pe langa proprietatile de dezinfectare, alcoolul din aceasta solutie are si avatajul ca prin evaporare, pensulele se vor usca imediat. Daca aveti o sensibilitate la ochi, cel mai bine este sa le spalati cu un sapun anti-bacterian dupa ce le-ati dezinfectat, astfel incat sa preveniti alergiile. Daca nu aveti probleme cu tenul, puteti spala pensulele o data pe saptamana. Recomandarea mea este sa nu depasiti totusi acest termen si in niciun caz sa nu va imprumutati pensulele.

In cazul aplicatoarelor urmati aceeasi regula: spalati-le cel putin o data pe saptamana cu sapun anti-bacterian.

Cremele si produsele de make-up sunt cu atat mai perisabile, cu cat sunt mai fluide si iau contact cu aerul mai des. Daca produsele sunt ambalate in recipiente de tip borcanel, folositi-va de spatule pentru fiecare aplicare. Astfel reduceti riscul de contaminare a produselor la contactul cu mainile. Dupa fiecare utilizare, inchideti-le imediat pentru a nu sta prea mult in contact cu aerul.

Evitati sa va atingeti fata cu mainile in timpul zilei. Va veti sterge machiajul si va veti contamina cu bacteriile de pe mana. Tot pentru a prevenii alergiile la nivelul mandibulei, evitati pe cat posibil  esarfele din materiale sintetice, mai ales daca stiti ca aveti o sensibilitate.

Tineti cont de aceste reguli de igiena si respectati termenul de valabilitate al produselor de machij si va veti bucura de un ten frumos care radiaza de sanatate!

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>