Relatia perfecta?

english garden

Este o vorba, deja extrem de cunoscuta care spune ca in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie cel putin la fel de puternica. Si este cum nu se poate mai adevarat.

Extrapoland, singura relatie care pare functioneze de-a lungul anilor este aceea in care femeia si barbatul sunt pe pozitii de egalitate. Nu luati “egalitatea” ca fiind similara cu cea financiara sau profesionala, caci ma refer exclusiv la o potrivire din punct de vedere emotional si intelectual. Pozitia aceasta de egalitate este extrem de dificil de gasit, insa, din fericire nu imposibil. Si cand va mai ganditi la “suflete pereche” ganditi-va in primul rand la acele personalitati care se completeaza, nu se sufoca, la acele personalitati individuale care se stimuleaza, care scot ce este mai bun din cealalta persoana, le ajuta sa creasca, sa se dezvolte, din toate punctele de vedere.

De aceea, dincolo de fluturii momentelor de inceput, trebuie sa simtiti si sa constientizati aceasta “egalitate”, deoarece numai de ea depinde reusita unei relatii pe termen lung.

Restul devine incetul cu incetul istorie. Caci realitatea nu este de cele mai multe ori roz, si odata trecuti aburii pasiunii de inceput, apar niste rate, apar copii, apar provocari zilnice, situatii neasteptate si doar o armonie intre parteneri, o sinergie la nivel emotional, o intelegere bidirectionala si neconditionata pot face ca toate aceste hopuri sa fie doar hopuri si nu pietre de hotar intr-o relatie. Stiu, vorbesc poate prea abstract despre ceva ce ar trebui sa fie exclusiv romantism si atat, insa vorbeste in primul rand experienta din mine. Plus, numai uitandu-va la modelele reale din jurul vostru, modele de cupluri care au rezistat trecerii anilor, si care au rezistat impreuna nu din inertie sau din teama barfelor post divort, ce gasiti similar la ele? Nu oare faptul ca gandesc ca si o singura entitate, sau faptul ca se completeaza in orice ar face, ca un puzzle?

Dincolo de odiseea cresterii copiilor, cred ca una din cele mai dificile provocari, dar si cea mai frumoasa, a fost sa construiesc o relatie solida cu omul de langa mine. A venit in parte de la sine, insa nimic nu vine “for granted”, si mereu este de lucru. La fel ca intr-o gradina frumoasa, plina de flori si plante, dar care necesita ingrijire ca sa ramana asa. Asa este si in viata reala. Totul este sa nu te dai batut, sa stii pentru ce lupti, sa simti mereu ca efortul tau nu este singular, ba mai mult ca iti este apreciat si rasplatit, sa stii ca merita si ca da, la final exista “Happy end”.

Si ca sa termin pe un ton optimist, va dau si un raspuns la intrebarea din titlu: Nu exista asa ceva. La fel cum nu exista nici femeia perfecta, nici barbatul perfect, nici copilul perfect. Asa ca, daca erati cumva in cautarea a ceva “perfect”, opriti-va si puneti osul nitel la treaba. Puteti ajunge undeva aproape de perfectiunea pe care o cautati doar cu multa munca de gradinarit :)

Sursa foto

 

 

 

This entry was posted in BEING 30ROCKS, EDITORIAL and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>