Povestea unui film …de groaza

scary movie 5Am mers miercuri seara la Cinema City, la avanpremiera pentru presa a filmului Scary Movie 5 la invitatia OxygenePR, ca reprezentant al 30rocks.

Definit din titlu ca fiind o continuare a unei serii care a facut (si inca mai face) succes, Scary Movie 5 este un film usurel insa vesel.

Ca si precedentele productii, este o parodie a unor filme mai mult sau mai putin de groaza. De data acesta putem recunoaste referinte la: PARANORMAL ACTIVITY, MAMA, SINISTER, THE EVIL DEAD, INCEPTION, BLACK SWAN, RISE OF THE PLANET OF THE APES sau chiar la un film inca nelansat, FIFTY SHADES OF GREY.

Cu note care graviteaza in jurul lui 5/10 pe majoritatea site-urilor de specialitate, desi a beneficiat de aparitii – feature ale unor staruri ale culturii pop americane (Ashley Tisdale, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Snoop Dogg, Katt Williams, Molly Shannon, Terry Crews, Simon Rex, Jerry O’Connell, Sarah Hyland, Katrina Bowden, Tyler Posey, Shad Moss aka Bow Wow, Kate Walsh, Heather Locklear, Mac Miller sau Mike Tyson), filmul este mai degraba unul dintre cele care peste sase luni se vor gasi intre cele aflate la reducere prin magazinele de specialitate.

Cu un buget estimat de 20 de milioane de dolari (din care 14,5 milioane au si fost recuperate din vanzari de bilete in primul weekend in Statele Unite), Scary Movie este genul de film care te atrage, in primul rand, prin prisma faptului ca este un sequel.. Are deci o carte de vizita de aparat si reuseste. Nu mergi la el cu cine stie ce pretentii, mergi sa te distreze. Si reuseste.

Ca spectator, poti rade copios pentru ca sunt trimiteri reusite inspre filmele enumerate mai sus iar aparitiile lui Charlie Sheen, Lindsay Lohan sau Snoop Dogg sunt de efect.

Ca intriga, filmul este subtirel. O familie, Jody si Dan, este nevoita sa adopte trei copii (doua fetite si un baietel) in urma mortii suspecte a parintilor celor mici. Dan este fratele tatalui copiilor si unica ruda a acestora. Sotia sa, Judy, este o femeie care nu si-a gasit inca drumul in viata, drogurile si alcoolul acaparandu-i inca mare parte din viata.

Odata cu aducerea in casa lor a celor trei micuti, cei doi experimenteaza o serie de momente ciudate, vizita unui demon/fantoma fiind cea care le da viata peste cap. Se incearca si o intriga paralela, cu Judy care isi incepe viata de balerina, se aduce si un escroc in casa lor, un asa-numit medium, care in afara de faptul ca ii fura, nu face altceva.

Filmul continua in aceeasi nota, trimiterile la filmele enumerate mai sus sunt dese (de aceea e bine sa le fi vazut deja pentru a prinde hazul situatiei). Nu vom continua cu mai multe detalii, e un film de vazut, nu de povestit.

Este un film de vazut seara, dupa o zi obositoare, pentru ca are darul de a te destinde si de a te face sa uiti de grijile de peste zi.

Vi-l recomand, e haios!

This entry was posted in REVIEWS and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>