Handwriting

Martin_Luther's_handwriting_01AVoi de cand nu ati mai stat sa scrieti de mana, pe o hartie, cu un stilou, o scrisoare? Eu nu mai imi amintesc. Si uneori ma apuca asa un dor, si realizez ca nici nu mai stiu cum e sa scrii cu stiloul. Evident, i-am cumparat fiica-mii stilou cand a inceput clasa I, insa odata cu el a aparut si o avalansa de purcei pe caietele tip 1, deci ne-am lasat pagubasi si am mers pe ceva ce seamana cu stiloul, dar este mai degraba pix (FYI, nu este roller ball, e altceva). Iar utilizarea stiloului a fost innabusita inca din fasa.

Imi amintesc de primele mele stilouri, erau unele micute, chinezesti, sub forma unor ursuleti panda, si tare nostalgica devin cand le revad cu ochii mintii.

Oare se mai gasesc undeva de cumparat?

Daca reusesc sa gasesc macar unul, va promit ca una din postari o scriu in dulcele stil clasic. Nu a fost ideea mea, nu am pretentia ca sunt originala, a mai circulat pe bloguri ideea mai de mult, insa poate deveni, zic eu, un exercitiu interesant :)

PS: Sa stiti ca am un scris frumos :)

Scrisul din imagine ii apartine lui Martin Luther King. Sursa foto

 

 

 

This entry was posted in EDITORIAL, SUFLET and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Handwriting

  1. Si eu am intr-un fel nostalgia stilourilor chinezesti, desi imi amintesc ca la scoala fiind, abia am asteptat sa ies de sub tutela invatatoarei pentru a putea scrie cu pixuri. Si-apoi mi-a revenit iar cheful de scris cu stilou si cerneala neagra, cindva in liceu. Acum ma tot intreb de ce se inisita in Romania ca elevii sa scrie cu stilou (o fi mai caligrafic?), cind pentru ei e mult mai usor un pix cu gel sau similar, sau pur si simplu un creion, cum fac americanii, inclusiv la examene. Si sincer, eu n-am vazut american sa scrie urit, dar romani, cit cuprinde. :)

  2. Bogdana says:

    @rosuvertical, in urma tuturor contactelor mele cu America, vreo patru la numar, cu traininguri facute acolo, colaborare pe proiect international la EMBA si intrat in contact direct cu destui oameni pot sa iti spun ca scrisul lor este unul din lucrurile care m-au frapat. Marea majoritate sunt stangaci, au un scris aproape identic, uniform si monoton, pe care l-as caracteriza ca fiind complet lipsit de personalitate. A fost si la capitolul asta un soc cultural, la fel cum e in multe alte arii ale vietii. Daca ma intrebi pe mine, prefer la orice ora varietatea de stiluri de scris specifica europenilor, inclusiv alea ilizibile “de doctor” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>