Shopping fara bani

2ndwaverVa veni o vreme cand banii vor fi inutili. Vor fi doar hartii fara valoare, sau poate de aceeasi valoare cu cele pe care le cumparam la role din supermarketuri sa le punem la toaleta. Banii nu mai au acoperirea in aur pe care o aveau atunci cand au fost inventati. Ei sunt virtuali acum. Cand ne punem increderea in ei, de fapt ne punem speranta ca si persoana care-i primeste vede exact acelasi lucru ca si noi. Insa acesta ar fi un lucru minor de care ne-am putea ingrijora. Ce ar trebui sa ne ingrijoreze este faptul ca alte persoane dirijeaza ce capital de incredere ar trebui noi sa investim in bani. E ceva in neregula cu propozitia anterioara. “Sa investim capital de incredere in bani”. In bani virtuali, care nu exista. Intr-un concept, de fapt. Nu va deranjeaza ca am ajuns sa avem incredere in bani si nu in cei din jurul nostru? In semenii nostri? Cand s-a ajuns la acest lucru? Traim unul in sufletul celuilalt acasa, la serviciu, pe strada, in mijloacele de transport, insa nu avem incredere in OM, ci in ce are el in portofel.

Eu, impreuna cu sotul meu, ne-am propus sa schimbam asta. Ne-am propus sa punem increderea inapoi unde ar trebui sa fie: in OM. Pentru ca oamenii de-a lungul vietii investesc in ei insisi. Investesc in prieteni, in reputatia lor, in moralitatea lor. Increderea ar trebui sa fie moneda de schimb intre oameni, nu banul. Nu as lasa copilul meu pe mana unei scoli foarte scumpe, ci pe mana unei scoli cu o reputatie buna. Este adevarat ca poti cumpara o reputatie, insa pe online transpira si reputatia proasta si este mai virala inzecit decat cea buna. In consecinta, noi am demarat un proiect. Un proiect ambitios, menit sa micsoreze semnificativ si consumatorismul: 2ndwavers. Am gasit investitori, am gasit echipa faina, am adunat nesperat de multi voluntari ce ni s-au alaturat cu sufletul deschis, crezand in cauza noastra, iar acum ne petrecem zilele și bune parti din nopti modeland o frumoasa platforma de schimb. Un website social, unde userii vor putea sa schimbe produse intre ei, sa-si ofere servicii la schimb pentru altele, sau pur si simplu sa ajute comunitate, adunand capital de incredere. Stiu ca va vin un milion de intrebari in minte si ca sunteti poate curiosi sau controversati, insa ideea acestei platforme, chiar daca va folosi drept carja si banii, este de a oferi o alternativa la sistemul economic bazat pe bani. Bani pe care-i controleaza doar cativa jucatori importanti pe piata mondiala. Va fi un sistem autosustinut de nevoile utilizatorilor, care vor trebui sa munceasca pentru propria credibilitate, pentru a renunta la carja baneasca.

2ndwavers este un proiect in care cu totii am investit mult suflet, mult timp, sperante si bani si va functiona tocmai pentru ca oamenii au nevoie de el. O versiune a sotului meu despre ce inseamna 2ndwavers puteti citi aici, cum a inceput totul si de ce puteti citi aici si cati ne-am adunat pana acum de la doar 2, aici.

Daca v-am convins ne puteti urmari pe Facebook sau direct pe blogul tradus voluntar de waverii nostri in 3 limbi, iar daca vreti sa fiti printre primii care vor accesa noua platforma, va puteti inscrie aici.

This entry was posted in NE PLACE, RECOMANDAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>