Teama de dentist

dentestetNu merg la dentist pentru ca mi-e frica! De cate ori nu am spus asta sau i-am auzit pe cei din jurul nostru spunand-o, amanand la nesfarsit vizita la stomatolog.

Rezultatul?! “Fobia de dentist” duce intotdeauna la agravarea problemelor dentare si la confruntarea cu situatii limita, in care putem pierde dintele afectat si suntem supusi unor tratamente complexe, uneori deloc prietenoase.

Daca ai avut parte de experiente neplacute sau daca te confrunti cu frica de stomatolog, metodele moderne de sedare sunt cea mai buna optiune pentru tratarea problemelor dentare. Tehnicile de sedare, numite si “Sedation Dentistry”,  pot fi solutia pentru tine.

6 motive pentru o experienta dentara lipsita de stres

Sedarea reprezinta una dintre tehnicile moderne de anestezie care elimina teama de stomatolog si ne ofera o serie de beneficii majore, precum:

1.      Siguranta – In timpul tratamentului, pacientul nu este adormit. Inima, respiratia si toate celelalte reflexe de protectie raman neafectate. Acest tip de anestezie este folosit foarte des tocmai pentru ca este foarte sigur.

2.      Tratament eficient – Procedurile complexe care, in mod normal, necesita mai multe vizite la medic, pot fi solutionate astfel in cadrul unei singure sedinte.

3.      Eliminarea anxietatii – Daca ai dificultati in a-ti mentine calmul pe scaunul dentistului, sedarea te ajuta sa te relaxezi si sa te simti mai confortabil.

4.      Interventii constiente – Aceste sedative iti permit sa fii complet relaxat, insa vei ramane constient si vei putea comunica cu medicul. Dupa tratament, cei mai multi dintre pacienti nu isi amintesc foarte multe din timpul procedurii.

5.      Eficientizarea rutinei dentare – Apeland la sedare, iti poti stabili o rutina dentara astfel incat sa iti poti controla si mentine sanatatea orala pe termen lung.

6.      Ingrijire orala imbunatatita – Pe langa confortul si calmul pe care il ofera pacientului, sedarea ii ofera si medicului un mai bun control in timpul tratamentului: acesta nu mai e interupt de miscarile bruste, de oboseala sau de disconfortul pacientului.

In cadrul clincilor dentare performante, pacientii pot opta pentru o serie de solutii de sedare pentru inlaturarea senzatiei de teama si durere:

-          Analgo-sedarea (Sleeping Dentistry) – administrarea intravenoasa sau prin inhalare a unei substante medicamentoase, asistata de un medic specialist A.T.I.

-          Inhalo-sedarea (Funny Gas) – inhalarea unui gaz ilariant, sedativ. Protoxidul de azot in combinatie cu oxigenul este considerat cel mai sigur gaz ilariant folosit in practica stomatologica.

Siguranta procedurii de sedare este data de extra dotarile cabinetelor stomatologice, precum monitorul si defribilatorul pentru a minimiza posibilele riscuri. In plus, specialistii care monitorizeaza sedarile au o experienta vasta in domeniul anesteziei si terapiei intensive, garantand astfel un tratament in conditii optime de siguranta si confort.

Tehnicile de Sedation Dentistry pot fi realizate cu success si copilului tau, care este fie la primul contact cu medicul stomatolog si are nevoie de o experienta cat mai prietenoasa in cabinetul dentar, fie trece printr-o procedura dureroasa care-l face extrasensibil la orice tip de durere si foarte nelinistit.

Invinge-ti teama de medicul stomatolog!

This entry was posted in INGRIJIRE, TRUP and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>