Un clasic mereu proaspat pentru fani

star trekRulat in avanpremiera pentu presa inca de joi seara in cadrul Romtelecom Imax 3D, ultima productie ce poarta numele Star Trek a fost o surpriza placuta atat pentru spectatorul de rand cat si pentru impatimitii Science Fiction.

Fanii francizei ce a inflacarat mintile atator generatii au avut de asteptat ceva din 2009 de la primul lung metraj din serie, dar a meritat. Star Trek Into Darkness este un film curat, cu de toate, un SF clasic fara a se adresa totusi exclusiv celor foarte informati la adresa fenomenului. E un film care poate fi vazut, trait si inteles de catre oricine, o pelicula care merita sa nu fie trecuta cu vederea.

Avem intriga clasica, avem intorsaturi de situatie, avem eroi si ticalosi, avem momente de lupte in spatiu ca si momente de lupte barbatesti, corp la corp.

Dar cel mai interesant moment al filmului este pe departe unul emotionant pentru fanii fenomenului Star Trek si poate curios pentru neinitiati: in timpul unei crize la bordul Enterprise, Spock cere, prin intermediul unui soi de bucle temporale, sfatul lui… Spock cel batran!

Aparitia acestuia din urma este momentul in care (in sala s-au auzit aplauze) simti ca asisti la derularea unor evenimente tainice, initiatice si in care realizezi ca cei ce s-au evidentiat prin acele aplauze au primit un cadou din partea producatorilor filmului si te bucuri cu si pentru ei.

Nu vom dezvalui intriga, vom spune ca filmul e de vazut, ca e bine facut, (de fapt foarte bine), ca merita sa fie vazut MUSAI in 3D (daca nu chiar la IMAX).

Vom evidentia in schimb actorii (Chris Pine – James Kirk, Zachary Quinto – Spock sau Zoe Saldana – Lt. Uhura), foarte bine secondati de Simon Pegg – Scotty, Anton Yelchin – Pavel Checkov sau John Cho – Sulu.

Povestea pusa la cale de scenaristii Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Roberto Orci a fost magistral orchestrata de regizorul J.J. Abrams. Spunem magistral, pentru ca filmul are tot ce poate cere un cunoscator al genului: lupte internave, scuturi activate sau lasere de megaputere, salturi interdimensionale, teleportari la limita, justitiari negativi sau pozitivi precum si situatii aparent fara iesire, de viata si moarte.

Filmul a fost foarte bine primit conform site-urilor de specialitate. Cu un rating de 8,4 pe IMDb (ceea ce e foarte mult!), cu un buget estimat de 185 de milioane de dolari, Star Trek Into Darkness este si va avea cu siguranta soarta unui blockbuster.

Reteta dupa care au fost facute ambele Star Trek-uri de lung metraj (acesta si cel din 2009) pare a fi una de succes careia ii intrevad o continuare sigura, mai ales ca odata cu trecerea timpului tehnologia va avansa si filme de acest gen sunt candidatele ideale ale efectelor de toate tipurile.

In concluzie 30rocks.ro va recomanda sa vedeti cele doua ore si jumatate de aventura SF pur-sange si sa visati alaturi de eroii filmului ca navigati cu Enterprise la viteze hiperluminice! Have fun!

This entry was posted in REVIEWS and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>